La vaga de funcionaris de justícia comença amb un seguiment del 9,5% a Girona

A Catalunya l’adhesió a l’aturada supera el 10% dels funcionaris, essent Tarragona on hi ha hagut més seguiment

Protesta de funcionaris de justícia a l'Audiència de Girona, fa uns mesos.

Protesta de funcionaris de justícia a l'Audiència de Girona, fa uns mesos. / Aniol Resclosa/Arxiu

Europa Press

La primera jornada de vaga indefinida de funcionaris de justícia, que va iniciar-se dimarts, va tenir un seguiment d’un 9,5% del cos a la província de Girona. Segons dades de la Generalitat, la demarcació de Tarragona va ser la que més adhesió va tenir, amb un 10,8%, seguit de Barcelona (10,3%), Girona i per últim Lleida (8,9%). La xifra de seguiment de Catalunya va ser d’un 10%. 

Segons els sindicats convocants, les diverses jornades de vaga i aturades parcials que han tingut lloc entre abril i maig van provocar la suspensió de mig milió de judicis a tot l’Estat, i una congestió als jutjats «només atribuïble a l’immobilisme del Ministeri de Justícia», amb qui volen asseure’s a negociar millores salarials i laborals

Des de dimarts, el cos va decidir dur a terme una aturada indefinida per obligar el Ministeri a asseure’s a negociar.

Una de les demandes del cos és tenir veu i vot en la nova llei d'eficiència organitzativa de la justícia (LOEO), ja que denuncien que pot posar en perill les seves tasques i les seves destinacions. Per ara, el Ministeri no s’ha assegut a parlar amb el Comitè de vaga, que el 14 d’abril va presentar quatre reivindicacions (entre les quals una pujada salarial d’entre 350 i 430 euros) que per ara no s’han negociat. Segons els sindicats, els ministeris de Justícia i Hisenda donen al funcionariat de justícia un tracte «discriminatori i classista».