De «jugador de tennis professional» a estafar a joieries

Un dels locals alerta el Grup de Proximitat de l’intent de frau i localitzen l’autor, un jove buscat a tot l’Estat

Agents del Grup de Proximitat al carrer Nou de Girona.

Agents del Grup de Proximitat al carrer Nou de Girona. / ANIOL RESCLOSA

Eva Batlle

Eva Batlle

Els estafadors se les empesquen totes i a Girona se’n va detenir un recentment gràcies precisament, al contacte que tenen els agents del Grup de Proximitat dels Mossos d'Esquadra amb els botiguers. El dia 3 d’abril els van alertar des d’una joieria de la plaça de la Independència de Girona d’un possible intent d’estafa. Un jove es va identificar com a jugador de tenis professional i acompanyat d’una noia, va intentar comprar dos rellotges valorats en més de 8.000 euros. 

Per fer la compra, va informar que faria el pagament amb una transferència i aquí van començar les sospites de les treballadores del local. Els va ensenyar com un tipus de captura de pantalla amb el mòbil del seu banc i les transferències. Les botigueres se’n van malfiar i van dir a la parella que esperarien a rebre la transferència abans d’entregar els rellotges. A la tarda però no la van rebre i la parella tampoc va tornar a la botiga. Les botigueres arran de les sospites que fos una possible estafa, van alertar els Mossos del Grup de Proximitat. Van indagar però amb el nom i cognoms del suposat tenista, però no existia. Arran d’això, van començar a buscar la parella pels hotels de la ciutat perquè en l’intent de compra van comentar a la botiga que hi estaven allotjats.

 Finalment, amb les imatges de les càmeres van saber que estaven en un hotel però sota un altre nom. Van localitzar la parella i posteriorment, els van portar cap a la comissaria de Girona perquè no els aportava una identificació clara, els mostrava un DNI al mòbil. Finalment, amb les empremtes va saltar que el jove de només 20 anys tenia cinc ordres de crida i cerca pendents arreu d’Espanya per estafes. Arran d’això, va quedar detingut i la noia lliure. L’endemà, els Mossos van acusar-lo per la temptativa d’estafa i un cop lliure, va desaparèixer

Posteriorment, amb les indagacions del Grup de Proximitat van resoldre una altra estafa en una joieria de la carretera Santa Eugènia de Girona on havien comprat un lingot d’or i una moneda d’or per 3.995 euros amb una transferència fictícia. També van acreditar més estafes en joieries de Barcelona per valor d’uns 19.000 euros i en botigues de telefonia. Per tot això, el jove estafador està en cerca i captura.