L’esplendor del Corpus engalana Girona

Girona, Blanes i Olot es van omplir de devoció i esplendor en les celebracions del Corpus Christi. A Girona es va oficiar una missa solemne a la Catedral, presidida per mossèn Jaume Julià, president del capítol de la Catedral. Tot seguit, la Processó del Santíssim va portar els fidels de la Catedral a Sant Feliu. A Blanes i Olot es van fer catifes de flors i el ball de la faràndula, respectivament.

Jesús Badenes

Jesús Badenes

Girona, Blanes i Olot van ser ahir escenari de les celebracions del Corpus Christi, una festivitat religiosa que destaca per les seves cerimònies solemnes i les catifes de flors que engalanen els carrers.

A Girona, la jornada va començar amb una solemne missa major a les 7 de la tarda a la Catedral. Després de la cerimònia, es va realitzar la Processó del Santíssim, que va sortir per la porta principal de la Catedral i va baixar les escales per arribar a la Basílica Parroquial de Sant Feliu. Cap a dos quarts de nou del vespre, es va dur a terme una pregària d’adoració, que va culminar amb la benedicció del Santíssim i la reserva. L’acte va estar presidit per Mossèn Jaume Julià, president del capítol de la Catedral, qui va guiar la comunitat en aquest moment de veneració i recolliment.

A Blanes, una altra tradició destacada del Corpus és la confecció de les famoses «Estores de Corpus». Centenars de persones van poder gaudir d’aquesta exhibició d’art i color que cobria prop d’un quilòmetre de recorregut pels carrers del centre.

A Olot, la Plaça Major es va omplir amb el ball de la faràndula al migdia. Gegants, Cabeçuts i Cavallets van ballar, just abans de la tradicional sardana de Corpus.  A Roses, aquesta setmana els carrers del centre van ser engalanats amb una decoració floral per aquesta mateixa festivitat.