L’asma es manté com la malaltia crònica més prevalent en nens

Salut estén la formació a professionals d’atenció primària arreu de Girona per a millorar-ne el tractament

Una de les formacions per a millorar el tractament de l'asma.

Una de les formacions per a millorar el tractament de l'asma. / ICS GIRONA

L.T.

L’asma és la malaltia crònica més prevalent en l’edat pediàtrica que comporta complicacions clíniques, segons confirma Salut. És per aquest motiu que els professionals consideren imprescindible educar pacients i famílies en el tractament de l’asma com una part del maneig de la malaltia, sobretot en centres d’atenció primària.

L’Institut Català de la Salut (ICS) de Girona i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) van organitzar la setmana passada la tercera Jornada d’iniciació en l’educació del pacient asmàtic pediàtric i la seva família per capacitar professionals d’atenció primària en l’educació del pacient asmàtic i les seves famílies i homogeneïtzar circuits.

La formació s’ha fet a una trentena de professionals de CAPs de l’ICS que tenen com a referència l’hospita Trueta, és a dir les àrees bàsiques de salut de Girona, Sarrià, Celrà i Banyoles. Es volen unificar criteris, processos i tractaments de l’asma pediàtric a la Regió Sanitària Girona.

Es va començar pels CAPs de la Salva Marítima i l’Alt Maresme, l’any passat es van formar professionals de l’ICS i de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) de la Selva interior i el Gironès, i aquest any es preveu continuar el desplegament pels centres de l’Alt Empordà i la Garrotxa.