L'atrinxerat de les Llosses no negocia i rep a trets als Mossos que l'acaben detenint

Una discussió per la propietat de la casa entre l'ocupa i l'amo, acaba amb aquest ferit a perdigons

Els Mossos han intentat dissuadir a l'individu atrinxerat però no ha volgut negociar i els GEI han hagut d'assaltar la masia per detenir-lo

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra han acabat assaltant la masia de les Llosses on hi havia un ocupa atrinxerat des de fa més de cinc hores.

Aquest els ha rebut a trets i finalment, ha acabat reduït i neutralitzat pels agents del Grup Especial d'Intervencions (GEI) i detingut. L'arrestat també ha resultat ferit de bala i el SEM l'ha evacuat a un centre hospitalari amb helicòpter. Un dels agents del GEI també ha acabat ferit lleu.

S'havia atrinxerat a la casa després de disparar i ferir a un home -el propietari de la casa- aquest matí. Aquest no està greu però ha rebut diverses perdigonades. Amb tot però, no perilla la seva vida. El SEM l'ha evacuat amb l'helicòpter medicalitzat a l'hospital Parc Taulí de Sabadell. Aquest és el fill de l'alcalde i regidor de Sant Jaume de Frontanyà, Nil Anselmo, segons el Regió7.

El motiu de l'agressió amb l'arma de perdigons és un conflicte per la casa. En aquest habitatge hi havia un home que hi vivia com a ocupa. Aquest matí el propietari, segons els primers indicis, hi ha anat per recuperar la masia que havia comprat però l'actual ocupant il·legal, l'ha rebut a trets en el marc d'una discussió.

Vídeo | L'atrinxerat de les Llosses no negocia i rep a trets als Mossos que l'acaben detenint

Alex Bancells / ACN

Amenaces de mort

Segons han explicat veïns de Les Llosses a l'ACN, el jove atrinxerat havia de rebre l'ordre de desnonament de la masia pròximament, i ja havia amenaçat al propietari dient-li que el mataria si el feia fora.  La masia es troba al límit del municipi de les Llosses, a tocar del terme municipal de Sant Jaume de Frontanyà. L'alcalde de les Llosses, Andreu Llimós ha destacat que fins ara no hi havia hagut mai cap problema en aquesta masia o almenys, que l'ajuntament en tinguin constància.

Els fets han succeït cap a dos quarts de nou del matí i des de llavors els Mossos d'Esquadra havien muntat dispositiu a la zona per intentar que l'home abandonés la casa. Ja que en tot moment s'ha negat a entregar-se i sortir de l'immoble. L'home portava una arma de caça de perdigons i després de fer els trets ràpidament s'ha amagat a dins la casa.

Assalt de la casa

En rebre l'avís, la policia ha activat els agents d'elit del GEI (Grup Especial d'Intervencions) i el Grup de Medicació i Negociació. A lloc també hi ha agents de Seguretat Ciutadana i dels antidisturbis de l'ARRO. Els Mossos d'Esquadra tenen han envoltat la casa. A les dues de la tarda, l'home no responia cap indicació dels Mossos i, per tant, no hi ha negociat. Això ha portat els GEI a assaltar la masia i a intervenir. L'home ha rebut a trets als policies.