Alerta per xàfecs intensos a les comarques gironines aquest dijous i divendres

El Meteocat preveu tempestes a partir d’aquest dijous al migdia a gran part del territori menys a les Terres de l’Ebre

Un dels ponts de Girona amb gent passejant amb paraigües

Un dels ponts de Girona amb gent passejant amb paraigües / ACN

Redacció

Protecció Civil ha activat en estat d'alerta el pla especial d’emergències per inundacions Inuncat per la previsió de xàfecs intensos fins a la tarda de divendres a gran part de Catalunya excepte Terres de l’Ebre. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu, a partir d’aquest dijous al migdia, xàfecs intensos acompanyats de tempesta i, localment, de fenòmens de temps violent amb pedra i ratxes fortes de vent. L’episodi serà especialment intens durant la matinada de dijous a divendres, quan es podrà superar el llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i, de forma local, de 40 litres cada 30 minuts.

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha informat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) que ha intensificat la vigilància i ha recordat la possibilitat que es produeixin crescudes sobtades a barrancs i afluents de petita entitat en aquells punts on es donin les tempestes més intenses.

L'ACA també ha informat al CECAT que farà seguiment de l'episodi de pluges per la possibilitat de crescudes sobtades de les lleres.