El Trueta rep 3,27 milions d'euros de la campanya de mecenatge en sis anys

La campanya Fem+Trueta ha comptat amb 17 fundacions, 75 centres educatius, associacions i altres entitats, 173 empreses i 325 particulars

La darrera donació d’Oncolliga en butaques.

La darrera donació d’Oncolliga en butaques. / Fundació Oncolliga

Laura Teixidor

Laura Teixidor

Fa sis anys que l’hospital Josep Trueta va posar en marxa la campanya Fem+Trueta, el programa de mecenatge de l’hospital amb la finalitat d’apropar-lo a la societat gironina i facilitar que tothom qui ho vulgui pugui col·laborar activament en el seu creixement, ja sigui a través de donacions econòmiques directes i donacions de material o bé organitzant activitats solidàries a favor de l’hospital.

En aquest temps, han col·laborat amb el centre 17 fundacions, 75 centres educatius, associacions i altres entitats, 173 empreses i 325 particulars, tal com recull la memòria de l’activitat del 2017 al 2023. 

Aquestes donacions han contribuït a desenvolupar projectes d’humanització per a millorar el benestar de pacients, familiars i professionals, i gaudir d’espais més amables i acollidors.

També han ajudat en projectes assistencials per disposar de nous equipaments i tecnologia capdavantera; projectes de formació avançada adreçada als professionals assistencials; projectes de recerca i d’innovació aplicada a la pràctica clínica i han servit d’ajut per fer front a la pandèmia de la covid-19. 

L’última aportació l’ha fet la Fundació Oncolliga amb diners recollits a la darrera edició de la cursa solidària Oncotrail. S’han destinat a tretze noves butaques, amb un valor de 31.082,48 euros,  per a acabar de renovar la cinquena planta A, on hi ha diverses unitats d’hospitalització.