L’oci nocturn reclama més policia per evitar agressions

Afirmen que les empreses se senten «estigmatitzades» pels episodis ocorreguts a discoteques i establiments

Un grup de joves assalta amb tanques i ampolles la discoteca Costa Este de Palafrugell.

Un grup de joves assalta amb tanques i ampolles la discoteca Costa Este de Palafrugell. / EPC

EFE/DDG

La patronal d0oci nocturn Fecalon ha demanat que els Mossos d’Esquadra reforcin la seva presència a l’entorn dels locals nocturns per prevenir incidents com els que han ocorregut en les últimes setmanes en discoteques de la costa i Barcelona. A les comarques gironines, el mes de juliol van produir-se aldarulls a la discoteca de Costa Este de Palafrugell

Els Mossos i la Policia Local de Palafrugell ja han detingut set persones pels fets i el cas segueix obert a l’espera d’identificar més fets. Els aldarulls es van produir el 15 de juliol de matinada quan un grup de joves va començar a llençar tanques d’obra, ampolles de vidre i altres objectes contundents contra el personal de seguretat del local que no els havien permès accedir al local.

A Barcelona aquest cap de setmana, un noi està ingressat des d’ahir en estat greu després de resultar ferit de matinada en una discoteca en ser reduït pels porters del local, que van intervenir després que l’home agredís tres persones més.

El secretari general de Fecalon, Fernando Martínez, explica que aquesta setmana es van reunir juntament amb altres associacions empresarials del sector amb representants del Departament d’Interior de la Generalitat, a qui van demanar reforçar la presència policial a l’entorn dels locals. Martínez reitera que les empreses del sector se senten «estigmatitzades» pels últims episodis ocorreguts a discoteques i locals d’oci nocturn catalans i subratlla que cal reformar la presència dels Mossos «en zones de conflicte a la via pública».

Entén aquest representant de la patronal que «han canviat els hàbits de l’activitat nocturna», i per això «cal adaptar-se» i aplicar «noves sinergies» entre els serveis de protecció dels locals i la policia.

Fecalon reclama també un nombre més gran de llicències per als locals d’oci, ja que entén que la manca de discoteques a l’àrea metropolitana de Barcelona comporta el «col·lapse» de les de la ciutat de Barcelona. Segons Martínez-, a 192 municipis de la província de Barcelona no hi ha cap tipus d’oferta d’oci nocturn i als 119 restants, la que hi ha és insuficient. A això s’hi afegeix, ha indicat, que els últims anys s’han suprimit més de 100.000 places d’aforament.

També critica, en aquest sentit, la decisió recent de l’Ajuntament de L’Hospitalet de denegar la llicència d’obertura a un local per a activitat d’oci nocturn que compleix tota la normativa, acord que el consistori defensa amb l’argument que la seva obertura pot afectar el descans dels veïns, encara que l’establiment està ubicat en un polígon industrial.

No donar més llicències i no reforçar la presència policial entorn dels locals, segons Martínez, està conduint que els joves se citin en espais públics, amb poques condicions i baix índex de seguretat.