Hipra arriba a un acord per vendre la vacuna anticovid al Regne Unit

El vaccí va rebre l’autorització de l’agència reguladora anglesa (MHRA) el dilluns passat

Les instal·lacions d'Hipra, on es produeix la vacuna, a Amer.

Les instal·lacions d'Hipra, on es produeix la vacuna, a Amer. / David Aparicio

DdG

La multinacional farmacèutica anglesa Accord Healthcare i Hipra han arribat a un acord de distribució en exclusiva per comercialitzar la vacuna anticovid al Regne Unit. Segons informa Accord, la vacuna Bimervax d’Hipra va rebre l’autorització de l’agència reguladora del Regne Unit (MHRA) dilluns passat com un reforç per a la immunització activa per prevenir la covid-19 en persones de 16 anys o més que hagin rebut prèviament una vacuna d’ARNm, és a dir la de Pfizer.

«Estem encantats de col·laborar amb Hipra per posar a disposició una vacuna basada en proteïna recombinant al Regne Unit, això proporciona una opció addicional per ajudar a combatre el que segueix sent una amenaça per a la salut» va dir Paul Tredwell, vicepresident executiu d’Accord Healthcare Ltd.

 Per altra banda, el director de la divisó de salut humana d’Hipra, Carles Fàbrega, va assegurar que «estem orgullosos d’associar-nos amb Accord per comercialitzar Bimervax al Regne Unit. És la primera vacuna per a la salut humana dissenyada, desenvolupada i fabricada íntegrament a Espanya i reforça l’autonomia estratègica d’Europa en l’àmbit de la salut».

Es tracta de la segona autorització de comercialització que rep, després de l'aprovació de la Unió Europea, el març passat.