Campanya policial a Girona per controlar l'ús del cinturó i la seguretat als vehicles

Les Policies Locals gironines van interposar 38 sancions durant l’anterior campanya

Redacció

El Servei Català de Trànsit ha iniciat una nova campanya policial juntament amb els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals catalanes per controlar l'ús del cinturó, el casc i els sistemes de seguretat infantils

La campanya ha començat avui i s’allargarà fins al 10 de setembre i suposarà la catorzena campanya preventiva de les policies de trànsit de Catalunya que Trànsit coordinarà aquest any.

Durant l’última campanya que es va dur a terme el maig d’enguany, els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals van imposar 1.255 denúncies al conjunt de Catalunya, unes 179 diàries. D’aquestes 1.255, el 85,74% van ser per no dur posat el cinturó de seguretat, amb concretament 1.076 sancions. Cal destacar que d’aquestes multes per no portar el cinturó, la gran majoria, 683, van ser a conductors. Pel que fa a la resta de sancions interposades durant la campanya, 87 van ser pel casc i 92 pels sistemes de retenció infantil. 

A la província de Girona, pel que fa a una part de les denúncies que van ser interposades per les policies locals, es van interposar 38 sancions, la majoria de les quals per no dur correctament el cinturó de seguretat (22). També es van posar 8 denúncies pels sistemes de retenció infantil, i 8 pel casc. 

Desglossat per policies locals, Trànsit informa que Arbúcies va interposar una denúncia (cinturó), Banyoles 18 (5 pel cinturó, 6 per sistemes de retenció infantils i 7 pel casc); Blanes 8 (dues pel cinturó i 2 per sistemes de retenció infantils); i Salt 11 (10 pel cinturó i 1 pel casc).

Trànsit du a terme campanyes regularment per conscienciar als ciutadans de la importància de fer servir els sistemes de seguretat passiva dels vehicles i recorda a través d’un comunicat que utilitzar-los de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes. 

No fer servir els sistemes de seguretat passiva o utilitzar-los inadequadament implica una sanció econòmica de 200,00 € i també pot suposar la pèrdua de 4 punts del carnet de conduir.