L’Idibgi instal·larà plaques fotovoltaiques que generaran el 40% de l’energia

El projecte es farà gràcies a una subvenció de prop de 60.000 euros, que permetrà posar 158 panells fotovoltaics

L'edifici de l'Idibgi a Salt en una imatge d'arxiu.

L'edifici de l'Idibgi a Salt en una imatge d'arxiu. / Idibgi

DdG

L'Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (Idibgi) ha rebut un ajut per instal·lar plaques solars a la seva seu, situada al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Aquesta subvenció, concedida per l’Institut Català d’Energia amb Fons Next Generation, finançarà una gran part del cost total del projecte. Amb la incorporació de les plaques fotovoltaiques, s’estima que l’edifici Mancomunitat 2 (M2) podrà generar gairebé un 40% de l’energia que consumeix, provinent d’una font d’energia totalment renovable.

El projecte inclou la instal·lació de 158 panells fotovoltaics de 450 kWp cadascun, que s’ubicaran al sostre de la masia de l’edifici M2 i a l’edifici annex. La producció anual estimada d’aquesta instal·lació serà de 89.804 Kw, el que permetrà cobrir un 38% del consum energètic total de l’edifici.

Aquesta acció de l’Idibgi s’alinea amb el compromís del centre amb la sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. «Des de l’Idibgi volem avançar cap a una gestió energètica més sostenible utilitzant fonts d’energia més netes, en la línia dels ODS», valora la gerent, Anna Ribas.