Moren uns 6.600 porcs en l'incendi de la granja de Cornellà del Terri

S'han salvat 5.400 garrins d'una de les tres naus de l'explotació ramadera

Vídeo | Moren 6.600 porcs en l'incendi de la granja de Cornellà del Terri

DdG

Eva Batlle

Eva Batlle

L'incendi que es va declarar aquest dijous al vespre en una granja de Cornellà del Terri s'ha saldat amb la mort d'uns 6.600 porcs, més de la meitat dels que hi havia.

Són els animals que es trobaven en dues de les tres naus que conformen l'explotació ramadera. A la tercera, que no ha resultat afectada per l'incendi, hi havia 5.400 garrins que s'han salvat.

Els Bombers, com ja van explicar ahir, es van trobar que el terra de la granja és un fals terra de plàstic i per seguretat, com que podria cedir, els efectius no podien accedir a l'interior de les naus afectades. Per tot això, les tasques d'extinció s'han fet des de l'exterior. Durant la nit hi ha hagut una dotació de retent que ha seguit remullant i que ara a primera hora del matí, s'ha rellevat i n'hi han actuat quatre. Cap a les dotze del migdia s'ha donat finalment l'incendi per extingit.

Vídeo | Incendi en una granja de porcs de Cornellà de Tel Terri

DdG

Aquest matí també s'han desplaçat fins a la granja els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra. A partir d'aquí començaran les tasques de retirada dels animals i la investigació per aclarir l'origen del foc.

La granja afectada es troba al nucli de Sords i a peu de la carretera que dona accés a Cornellà del Terri. El foc es va declarar cap a un quart de vuit del vespre i va generar un gran columna de fum que es va poder veure des de diversos punts de la comarca.

A banda, com que una de les naus dona a la carretera, molts curiosos van gravar les imatges de les flames d'una de les naus.

Aquesta explotació ramadera està formada per tres naus i que estan connectades en forma de u. A la de més a prop de la carretera hi han perdut la vida 5.400 porcs i en la segona, 1.200 més en aquest cas per inhalació de fum. A la tercera, apunten des de Bombers, s'ha saldat sense afectació i han sobreviscut els 5.400 garrins.