La II Cursa inclusiva a Olot se celebrarà aquest diumenge 1 d’octubre

S'emmarca dins de la Cursa de Sant Lluc i amb la recaptació de la primera edició s’ha instal·lat un sorral adaptat al Parc de les Móres d’Olot

Cursa inclusiva a Olot en la seva primera edició, l'any passat

Cursa inclusiva a Olot en la seva primera edició, l'any passat / Ajuntament d'Olot

DdG

El proper diumenge 1 d’octubre, el Servei de Rehabilitació-Logopèdia de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, conjuntament amb l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot, organitza la segona edició de la Cursa inclusiva a Olot, en el marc de la Cursa de Sant Lluc que se celebra cada any a la ciutat.

La cursa inclusiva manté les distàncies de l’any passat, de 20m, 50m i 100m i sense barreres arquitectòniques. És oberta a tothom qui hi vulgui participar i està feta tenint en compte les necessitats de diferents col·lectius com ara les persones amb mobilitat reduïda, deficiència visual o sensibilitat auditiva. En aquesta segona edició també s’han recollit alguns suggeriments que les famílies i participants van fer el 2022, així s’oferirà suport per anar a recollir els dorsals als corredors que ho necessitin –es demana a l’hora de fer la inscripció a la web–, es netejarà la zona pavimentada on es fa la cursa inclusiva perquè quedi neta de pedres, branques i sorra i hi haurà una carpa d’assistència sanitària.

Com l’any passat, també hi haurà un pàrquing adaptat per als participants i les famílies, una carpa com a zona de descans i begudes adaptades amb espassant. El preu de la inscripció és de 5€ i el tret de sortida a la cursa es preveu que es faci entre les 9h i les 9.30h, abans de les curses de 5km i 10km. La cursa inclusiva es farà l’Avinguda República Argentina, a la zona pavimentada que va des del Carrer Hondures fins a la Plaça Amèrica (entre el pavelló de bàsquet i el d’hoquei patins i patinatge artístic).

Ja s’han obert les inscripcions per a la Cursa de Sant Lluc, que organitza l’AV de Plaça Catalunya. Cal apuntar-se prèviament a la seva web i en funció de les places disponibles es podran fer inscripcions el mateix dia al preu de 15€ (5km) i 17€ (10km) al Pavelló Municipal d’Olot de 8 a 9 del matí.

Un sorral adaptat al Parc de les Móres d’Olot

Els diners que es van recollir l’any passat amb la I edició de la Cursa inclusiva i amb l’ajuda d’alguns patrocinadors i de l’Ajuntament d’Olot s’ha pogut comprar i col·locar un sorral adaptat per a nens i nenes amb cadira de rodes al Parc de les Móres d’Olot. S’ha escollit aquest parc infantil i la compra d’un sorral adaptat perquè es va demanar a les famílies participants i van suggerir aquesta proposta. A més, aquest parc és un dels més grans i cèntrics de la ciutat que també era una de les seves peticions.

Actualment només hi ha un altre parc a la ciutat amb un gronxador adaptat per persones amb mobilitat reduïda. És el Parc de Malatosquer (al barri de Sant Roc), a la zona de les pistes de futbol i de bàsquet (La Solfa).

Cartell cursa de Sant Lluc 2023

Cartell de la cursa de Sant Lluc 2023 / Ajuntament d'Olot