El parc hospitalari de Salt organitza un simulacre d'incendi amb ferits

 La simulació s'ha fet en un despatx del servei de farmàcia i s'ha fet una evacuació del personal del servei

El simulacre d'incendi, aquest matí.

El simulacre d'incendi, aquest matí. / IAS

DdG

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha fet aquest matí un exercici de simulacre d’emergència al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. L’exercici ha consistit en un incendi simulat en un despatx del servei de farmàcia del parc, ubicat al soterrani de l’Hospital Santa Caterina, amb ferits i evacuació del personal del servei.

El fum ha fet saltar l’alarma d’incendis del sector i del centre de control d’alarmes del complex sanitari. Com a conseqüència de l’incendi, dues persones han resultat ferides de diversa consideració. Un cop detectada l’emergència, s’ha iniciat el protocol de les trucades al telèfon d’emergències 112, la Policia Local de Salt i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat. El simulacre, que ha tingut una hora de durada, ha fet aturar l’activitat del servei de farmàcia. La resta de serveis no s’han vist afectats.

L’exercici, organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i l’IAS, ha comptat amb la participació de diferents cossos d’emergències i seguretat. Concretament, Protecció Civil ha desplaçat un tècnic dels serveis territorials a Girona, que també ha fet tasques d’observació. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han participat amb tres camions d'aigua, l'autoescala i un vehicle lleuger de comandament i coordinació. També hi han desplaçat observadors.

A l'arribada dels efectius s'ha establert, d'acord amb les indicacions del personal de seguretat, la ruta d'accés al lloc de l'incendi, on hi havia dues persones ferides de diversa consideració, i a la zona evacuada. Posteriorment, s'han coordinat amb el cap d'emergències del parc i han treballat en les tasques d'extinció i d'evacuació preventiva del personal que es trobaven a la zona. Així mateix, els Mossos d’Esquadra han desplaçat la Unitat Seguretat Ciutadana de Salt per realitzar funcions de control d’accessos, protegir el perímetre d’emergència, i garantir la seguretat dels equips d’extinció d’incendis i serveis sanitaris. També s’ha gestionat la resposta a l’emergència amb la coordinació i comunicació entre els diferents comandaments, i l’equip de Coordinació i Suport en Emergències RPG ha fet tasques d’observació. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha mobilitzat dues ambulàncies, una unitat de Suport Vital Bàsic i una unitat de Suport Vital Avançat, amb cinc professionals en total. La sala de coordinació també ha participat en la gestió de l’incident.