El temporal deixa un ratxa de vent de 123 km/h a Portbou i una onada de més de 8,4 metres a Begur

Els Bombers han fet 40sortides per caiguda d'arbres a la província

Protecció Civil té activada l’alerta del pla Ventcat per la previsió de vent fort a Alt i Baix Empordà

La Policia d'Olot tancant l'accés a la plaça Clarà aquest matí

La Policia d'Olot tancant l'accés a la plaça Clarà aquest matí / ajuntament d'Olot

Eva Batlle

Eva Batlle

El fort vent provoca una dotzena d'incidències per caigudes d'arbres a les comarques de Girona.

Els Bombers han treballat des d'ahir a les deu de la nit fins a un quart d'onze del matí en 40 sortides, totes per caiguda d'arbres i elements com tendals en punts de la via pública, indiquen des del cos d'emergències.

A la ciutat d'Olot per exemple, des de l'ajuntament s'informa que la ràfega màxima registrada a la ciutat ha estat de 63 km/h cap a un quart de tres de la matinada i que han activat el pla de Protecció Civil local. Això ha suposat tancar preventivament diferents espais de la ciutat com el Parc Nou. També s'han precintat els passos de vianants i els accessos a parcs i jardins com la Plaça Clarà. 

Els serveis s'han donat en diversos punts de la província i en un dia que a Portbou ja s'ha registrat una ratxa màxima de més de 123 km/hora i Ulldeter s'han superat els 114 km/hora.

Des d'ahir hi ha activat el pla Ventcat per la previsió de vent fort a Alt i Baix Empordà. Les zones on es preveu que afectin més les ventades és la costa sobretot en el sector del cap de Creus i cap de Begur i també a les costes altes del Pirineu.

Cau un fanal a la Devesa

Un fanal ha caigut aquest matí al parc de la Devesa de Girona a causa de les fortes ratxes de vent que superen els 30 quilòmetres per hora. El punt de llum que ha tombat està situat ben a prop del Camp de Mart i del circuit d'entrenaments que hi ha instal·lat al parc, vora el passeig de la Devesa.

Fort onatge

En el cas de la Costa brava, això també va acompanyat de fort onatge i mar de fons. Una mostra de la mala mar és que al port de Begur aquesta matinada ja s'ha registrat un onada de 8,47 metres.

Al Pirineu es preveu també que el vent no afluixi i que en alguns casos, nevarà i també pot haver-hi torb, un fenomen perillós sobretot per excursionistes.