L'episodi de fred deixa les comarques de Girona sota zero i Das registra la mínima més baixa amb -12,7ºC

Totes les estacions meteorològiques del Meteocat han registrat valors negatius amb l'excepció de la de Palafrugell

Eva Batlle

Eva Batlle

L'episodi de fred que està instal·lat a les comarques de Girona segueix ben present i avui ha tornat a ser una nit i matinada gèlides.

Les mínimes han caigut en picat i totes les estacions meteorològiques del Meteocat instal·lades a la província de Girona han registrat valors sota zero, amb l'excepció de la de Palafrugell (0,9ºC).

Això ha fet que molts gironins agafessin els guants i el gorro abans de sortir de casa i un bon abric per passar les primeres hores del dia.

Les mínimes registrades més destacades s'han donat en zones del Pirineu i pre Pirineu i per exemple a Das s'ha registrat la mínima més baixa de Catalunya amb -12,7ºC. De fet aquest registre és el més baix registrat en aquesta estació des del 14 de gener del 2021, indica el Meteocat.

Puigcerdàtambé s'ha sumat a aquesta tendència amb -9,4ºC o Sant Pau de Segúries amb -9,4ªC. A la ciutat de Girona també hi ha hagut una caiguda del mercuri molt destacada i la mínima registrada ha estat de -6.4 °C.

Alerta per nevades

Aquesta situació començarà a veure la llum de cara de demà quan les mínimes començaran a remuntar. En canvi les màximes baixaran amb excepció de punts del litoral. L'ambient serà de rigorós hivern, indica el Meteocat. Aquesta situació de baixes temperatures anirà acompanyada de la previsió de nevades a partir del migdia de dimecres.

La cota inicialment se situarà entorn dels 800 metres però al llarg de la tarda baixarà progressivament fins a situar-se entorn dels 600 metres. L'episodi continuarà al llarg de dijous. Les comarques de la Selva i la de la Garrotxa tenen vigent un avís de perill per nevades que poden deixar 5 centímetres de gruix a partir dels 700 metres de cota.

Aquesta és la previsió del Meteocat per les pròximes hores: