Absolt d’abusar, pegar i humiliar la fillastra de 9 anys a Molló

El tribunal resol que no hi ha cap prova més enllà de la declaració de la víctima i que pugui verificar els fets

L'acusat, d'esquenes, durant el judici a l'Audiència de Girona.

L'acusat, d'esquenes, durant el judici a l'Audiència de Girona. / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L’Audiència de Girona ha absolt l’acusat d’abusar sexualment de la seva fillastra de 9 anys, i a qui les acusacions també feien responsable de maltractar-la i humiliar-la de forma continuada a Molló entre el 2018 i el 2019. 

La sentència de la secció tercera resol que més enllà de la declaració de la víctima i del testimoni de la mare, no hi ha cap altra prova externa que corrobori els fets. Així, posa d’exemple que no hi ha informes mèdics que acreditin que la nena fos víctima de maltractaments habituals per part del processat (va relatar que tant ella com la seva mare eren colpejades, que un cop l’havia intentat fer caure de les escales i que també va estampar-li el cap contra el plat, fet que li va comportar que se li trenqués el llavi). Tampoc veu proves dels presumptes abusos sexuals que la nena va relatar que patia durant la nit, quan l’acusat, que dormia a baix amb la mare de la nena, pujava al pis de dalt, on dormia la víctima. Amb el pretext de dutxar-se, entrava a l’habitació de la nena, es posava al llit amb ella i li feia tocaments.  

Donat que la mare va declarar al judici que mentre va durar la convivència amb l’acusat notava la seva filla canviada, el tribunal li retreu que «no s’explica» com ni tan sols va preguntar-li a la filla el que succeïa a l’habitació, essent una situació que es va allargar mesos.

La resolució també retreu que la filla i la mare no coincideixin a l’hora de fixar el final dels abusos que hauria patit la nena (la víctima diu que van cessar el març de 2019 i la mare allarga el període fins al setembre de 2019).

La nena va explicar els fets a la seva mare l’octubre de 2020 perquè tenia por que l’acusat li fes el mateix a la seva germana. Els psicòlegs que van fer el peritatge psicològic a la nena van concloure que el seu relat és creïble. Amb tot, la sentència, que encara no és ferma, recorda que la valoració de la credibilitat és competència del tribunal. 

El processat va negar els fets durant el judici, on s’enfrontava a 9 anys de presó, i va assegurar que la mare va interposar la denúncia per ressentiment. Segons ell, no van conviure com a parella sinó com a companys de pis, ja que ell es volia fer responsable del fill en comú que tindrien. La mare ha interposat diverses denúncies per maltractament contra l’acusat, de les quals algunes s’han arxivat i d’altres han estat absolutòries. N’hi ha una que encara s’està investigant.