Alerten d’una possible segona onada epidèmica de grip en els nens

La circulació del conjunt de virus respiratoris en la població general segueix la tendència a la baixa

Una dona rep la vacuna de la grip

Una dona rep la vacuna de la grip / ACN

Laura Teixidor

Laura Teixidor

Tot i que en general l’onada epidèmica de la grip ha superat el pic i actualment el nivell de transmissió és moderat, els experts del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya alerta que es detecta un augment de la incidència en la població pediàtrica, la qual cosa podria indicar, igual que l’any passat, l’inici d’un segon pic de grip.

En el cas de la Regió Sanitària de Girona, la taxa per cada 100.000 habitants la setmana passada va ser de 136 casos, mentre que la setmana anterior va ser de 198. En canvi, si ens centrem en la població pediàtrica, en la franja d’edat de 0 a 4 anys va ser de 446, 22 més que la setmana anterior; i en la franja de 5 a 14 anys, va ser de 195, 43 menys en una setmana.

Per altra banda, la taxa del conjunt de virus respiratoris la setmana passada va ser de 670, un 17% menys. I, en dues setmanes, la dada s’ha reduït a una tercera part menys.

Més urgències i menys ingressos

Quant a l'activitat assistencial d'urgències, del 15 al 21 de gener hi ha hagut 65.556 atencions hospitalàries a tot Catalunya, amb una mitjana de 9.365 casos al dia. El percentatge d'ingrés ha estat de l'11,2%.

Respecte la setmana anterior, del 8 al 14 de gener, el número d'urgències ha augmentat un 4%, però el percentatge d'ingrés ha baixat un 1%. La pressió assistencial als serveis d'urgències hospitalaris s'estabilitza, tot i que segueix en valors elevats. Tendeix a disminuir la complexitat i el percentatge d'ingrés s'acosta a valors habituals (10,8%).

En el mateix període de l'any passat es va atendre el mateix número d'urgències, 65.731, amb una mitjana de 9.390 al dia i un percentatge d'ingrés més elevat, del 12,1%.