El gener tanca amb dos morts en accidents de trànsit a les carreteres de Girona

Es tracta d'una víctima mortal més que l'any passat

Els dos sinistres mortals es van produir en ni 12 hores de diferència

Un control dels Mossos en una imatge d'arxiu.

Un control dels Mossos en una imatge d'arxiu. / Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

El gener ha tancat amb dos morts en accidents de trànsit a les carreteres de Girona. Es tracta d'una víctima mortal més que l'any passat.

Els dos sinistres mortals es van produir en ni 12 hores de diferència. El primer va ser el dia 24 de gener a les onze de la nit a l'N-II al seu pas per Agullana. Va produir-se un xoc entre un camió i una furgoneta. Va morir el conductor de la furgoneta, un francès de 59 anys.

L'endemà va perdre la vida un motorista de 66 anys en un accident a la GIV-6621 a Castell d’Aro poc després de les 12 del migdia, quan ni havien passat 12 hores de l'altre sinistre mortal. L'accident va consistir en un xoc frontal entre un cotxe i la motocicleta. Ambdós accidents són investigats pels Mossos d'Esquadra de Trànsit.

12 morts en un mes

A tot Catalunya durant el mes de gener han perdut la vida 12 persones han mort en 12 accidents mortals a la xarxa viària interurbana, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). Durant el mateix període de l’any passat, havien mort dues persones més en el mateix nombre de sinistres viari. Al llarg del primer mes d’aquest 2024 també s’han registrat 33 ferits greus, 18 menys que en el gener del 2023.

De les 12 víctimes mortals, 11 eren homes i 1 dona. D’aquests 11 homes, 10 eren conductors i 1 era vianant. En el cas de la dona finada era conductora. Les dades de sinistralitat d’aquest mes de gener també mostren un alt percentatge d’homes entre els ferits de gravetat: dels 33 ferits greus en accident de trànsit del mes de gener, 26 són homes i 7 són dones.

1 de cada 3 morts és motorista

Pel que fa al col·lectiu de vulnerables, de les 12 víctimes mortals, un era vianant (1 menys que el gener de 2023) i quatre eren motoristes i en aquest sentit persisteix la problemàtica en la mortalitat de les persones que circulen amb motocicleta, atès que n’han mort tres més que el gener de 2023. La resta de finats, sis circulaven amb turisme i un amb furgoneta. Des de l’SCT s’insta a motoristes, ciclistes i vianants a tenir més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat, i a la resta d’usuaris, respecte i prudència per reduir les víctimes dels col·lectius vulnerables.

Si s'analitzen les víctimes mortals de trànsit per demarcacions cal destacar que les que n'acumulen més són Barcelona i Tarragona amb quatre baixes en cadascuna.