Reobren l'AP-7 a la frontera després de les manifestacions dels pagesos francesos i altres col·lectius

Aquest dijous al matí, han bloquejat l'AP-7 a la Jonquera, la C-38 a Molló i l'RD900 al Voló, que és la via que s'uneix amb l'N-II al Pertús

Convoquen els pagesos de les comarques gironines a manifestar-se el 13 de febrer

Tractors al peatge de El Voló a l'A9

Tractors al peatge de El Voló a l'A9 / L'Indépendant

ACN

Una nova manifestació a la frontera en territori francès ha provocat talls de trànsit a la Jonquera i a Molló. En aquests moment, però s'han reobert els accessos l'AP-7 des de Figueres després que els agricultors i altres col·lectius francesos hagin aixecat el bloqueig al peatge del Voló. Aquí, els manifestants han agafat els tractors amb intenció d'anar a Perpinyà.

L'autopista ha estat tallada més de quatre hores quan, després de fer una marxa lenta amb un centenar de tractors, els agricultors l'han bloquejada. La protesta a la Catalunya del Nord, convocada pels sindicats FDSEA, Joves Agricultors i el de Vinicultors s'emmarca dins l'onada de mobilitzacions que ha afectat tota França.

A l'Alt Empordà, això ha obligat a desviar el trànsit a Figueres i ha creat un tap de cotxes i camions a l'AP-7.

A hores d'ara, hi ha encara més de 8 quilòmetres de retencions fins a la frontera.  

Un matí caòtic

Aquest dijous al matí, s'ha bloquejat l'accés a l'autopista AP-7 a la Jonquera per anar cap a França; també hi havia manifestants a l'RD900 al Voló, que és la via que uneix amb l'N-II al Pertús i, finalment, hi havia tallada el Coll d'Ares, la C-38 al seu pas per Molló.

En aquesta manifestació no només hi han participat pagesos com la setmana passada sinó també professors, estanquers, escombraries, entre altres col·lectius. El que volen és mostrar la seva oposició a la política actual del govern de Gabriel Atttal, el primer ministre francès.

Segons informa el diari L'Indépendant no només han bloquejat el peatge del Voló (A9) sinó d'altres punts del sud de França i també el centre de Perpinyà. El tall de l'A9 ha causat 20 quilòmetres de retencions a l'autopista, ja que els Mossos d'Esquadra han desviat el trànsit per la sortida de Figueres.

Els agricultors també es van mobilitzar el divendres de la setmana passada i van tenir tallat l'accés fronterer a la Jonquera durant moltes hores i fins a l'endemà dissabte el matí no es va reobrir.