Junts denuncia "manca de seguretat" als municipis de la Garrotxa davant els "pocs efectius"

Els representants de la formació a la comarca es van reunir amb la necessitat d’abordar de "forma immediata" el projecte constructiu de la variant que uneix Olot- Les Preses i la Vall d’en Bas

La jornada de treball, ahir a Olot.

La jornada de treball, ahir a Olot. / Junts per Catalunya

DdG

Junts per Catalunya va congregar ahir una trentena d’alcaldes, regidors i caps de llista de deu municipisde la Garrotxa, en una jornada de treball a Olot que va posar el focus en la "problemàtica" que hi ha entorn a la "manca de patrulles" de Mossos d’Esquadra. Els municipis garrotxins, va assegurar la formació a través d'un comunicat, "pateixen una manca de seguretat que ve determinada perquè els efectius que s’hi dediquen no cobreixen la totalitat dels municipis". Alguns dels assistents, va assenyalar, "al·legaven que els pobles creixen en població però aquest fet no es tradueix en un augment d’efectius, sinó al contrari" i va lamentar que "els Mossos d’Esquadra marxen i no es substitueixen sinó que s’han de compartir entre municipis, fet que provoca un augment d’inseguretat".

Per altra banda, els representants de Junts a la comarca es van congregar amb la necessitat d’abordar de "forma immediata" el projecte constructiu de la variant que uneix Olot- Les Preses i la Vall d’en Bas.

La jornada també va comptar amb la participació del secretari general Jordi Turull, acompanyat del responsable de Política Municipal i Territori, David Saldoni, la diputada al Congrés dels Diputats, Marta Madrenas, el senador Joan Bagué i els diputats al Parlament Salvador Vergés i Francesc Ten. També hi van assistir la diputada provincial Imma Muñoz, la presidenta de la vegueria de Girona, Maria Àngels Planas, i el president comarcal, Agustí Arbós.

L'objectiu de la trobada era "coordinar l'acció política" de Junts al territori, abordant les necessitats de la comarca i específiques de cada municipi. En total, es duran a terme 43 trobades durant els propers mesos a totes les comarques.