Increments salarials del 3,94% en els convenis col·lectius gironins

La pujada mitjana negociada tanca l’any amb la «millor dada» des del 2008, segons l’informe salarial de negociació col·lectiva de CCOO

Manifestació de l’1 de maig a Girona  sota el lema «apujar salaris, abaixar preus i repartir beneficis»

Manifestació de l’1 de maig a Girona sota el lema «apujar salaris, abaixar preus i repartir beneficis» / Aniol Resclosa

ACN

L‘increment mitjà dels salaris ha tancat el 2023 amb la «millor dada» des de l’any 2008, segons l’informe salarial de negociació col·lectiva de Comissions Obreres (CCOO).

El sindicat calcula que l’increment dels convenis sectorials gironins signats i acordats l’any 2023 per CCOO han suposat un increment del 3,94%, una xifra que supera l’Índex de Preus de Consum (IPC) interanual registrat al desembre, que va ser del 3,2% a la província. A més, Girona ha estat la demarcació catalana on més treballadors s’han vist beneficiats de la negociació col·lectiva, amb sis convenis sectorials que afecten 78.938 treballadors, una xifra que supera àmpliament la segona província, Barcelona, amb 41.948 empleats

El sindicat ha analitzat les dades de l’Observatori del Treball del Govern i calcula que els sous a Catalunya han augmentat de mitjana un 3,36%, per sobre de la variació anual de l’IPC del desembre. Així mateix, indica que d’aquesta manera s’ha invertit la tendència dels últims anys. «La negociació col·lectiva ha estat una palanca per a la millora dels salaris, que per primera vegada en tres anys pugen per sobre de la inflació», ha dit. CCOO ressalta que els convenis negociats i acordats per CCOO han augmentat els sous un 4,37% de mitjana i han beneficiat 687.052 empleats.

«És una dada positiva, que està per sobre de la referència confederal marcada a l’AENC i que suposa un 1,27% per sobre de l’IPC interanual de desembre», ha apuntat l’informe. El document també admet que les dades registrades són encara provisionals i no inclouen l’efecte de les clàusules de revisió salarial ni l’impacte de la pujada del 8% que va tenir el salari mínim interprofessional (SMI).

Salari mitjà de 2.056 euros

Catalunya va tancar 2023 amb un salari mitjà de 2.056 euros, segons recull l’estudi Monitor Adecco d’Oportunitats i Satisfacció de l’Ocupació. Es tracta d’un màxim històric, destaca l’anàlisi de la companyia de recursos humans, i un creixement del 5,2% respecte al darrer trimestre de 2021 -el treball examina els últims vuit trimestres per obtenir «conclusions més rellevants» i evitar «canvis puntuals que distorsionin els resultats»-. És la quarta remuneració més alta de l’Estat, per darrere de Madrid (2.282), País Basc (2.197) i Navarra (2.093).

Subscriu-te per seguir llegint