Intervenen 58 quilos de marihuana, 17,5 d'haixix i 4,5 grams d'heroïna en actuacions a la Jonquera, Amer i Garrigàs

La Guàrdia Civil ha arrestat tres persones pels fets

Els cabdells de marihuana intervinguts a Amer

Els cabdells de marihuana intervinguts a Amer / Guàrdia Civil

Eva Batlle

Eva Batlle

La Guàrdia Civil ha intervingut 58 quilos de marihuana, 17,5 d'haixix i 4,5 grams d'heroïna en actuacions a la Jonquera, Amer i Garrigàs.

Els comisos s'han fet entre el dia 8 i el 12 de febrer i s'han arrestat tres persones pels fets: dos homes i una dona.

La primera de les actuacions es va produir al voltant de les onze de la nit del dijous dia 8 quan agents de la secció fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera realitzaven un control a l'autopista i van fer atura un autobús de línia regular que circulava direcció nord.

Durant la inspecció els agents van sospitar una maleta situada al maleter del vehicle i després de fer gestions van trobar al propietari. Li van demanar que l'obrís i a dins hi van aparèixer 30 paquets d'una substància color marró, que va resultar ser haixix. En total hi havia 15,5 quilos. Per això se'n va detenir el propietari, un ciutadà congolès de 28 anys, per un delicte contra la salut pública.

La segona actuació es va dur a terme el passat dia 11 quan una patrulla de la Guàrdia Civil de Rosesva identificar el conductor i únic ocupant d'un vehicle matrícula francesa a l'àrea de servei de l'AP-7 al Garrigàs. Quan van inspeccionar l'interior de l'automòbil van trobar una bossa amb 20 paquets amb haixix. En total hi havia dos quilos d'haixix i 4,5 grams d'heroïna. El conductor va quedar detingut igualment per un suposat delicte contra la salut pública.

L'últim incident policial és el del dia 12 al matí quan la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància (USECIC) de Girona realitzava un servei a Amer, van observar un vehicle que conduïa una dona que quan la van aturar es va mostrar nerviosa. La van identificar i van inspeccionar la part de càrrega: hi havia nou bosses de color negre tancades al buit. Després d'obrir-les van trobar que estaven plenes de cabdells, en total 58 quilos. La dona de nacionalitat espanyola i de 49 anys també va quedar arrestada per tràfic de drogues.

Els policies van instruir diligències de tots els casos i juntament amb els detinguts i la droga van ser lliurades als jutjats d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i Santa Coloma de Farners.