Ferran Adrià revela que va fer la universitat gastronòmica a Madrid perquè a Barcelona «no la van acceptar»

El cuiner i fundador del Bulli confessa que va renunciar a tenir un restaurant a l’estadi Santiago Bernabéu perquè «el Barça és sagrat»

El cuiner Ferran Adrià, en una imatge d’arxiu.

El cuiner Ferran Adrià, en una imatge d’arxiu. / Aniol Resclosa

ACN

El cuiner i fundador del Bulli, Ferran Adrià, ha revelat que va optar per impulsar la universitat gastronòmica a Madrid –el Madrid Culinary Campus (MACC)- perquè a Barcelona «no la van acceptar». «Ho dic per primera vegada, vaig proposar quatre o cinc vegades poder fer una universitat gastronòmica a Barcelona i no m’ho van acceptar perquè creien que no era important», ha assegurat Adrià al 'Via Lliure' de RAC1. 

«La MACC està situada a la Universitat Pontifícia de Comillas i l’he muntat amb Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz», ha continuat el prestigiós cuiner, que també ha destapat que va renunciar a tenir un restaurant a l’estadi Santiago Bernabéu. «Vaig dir que no perquè el futbol i el Barça són sagrats», ha assegurat Ferran Adrià.

En paral·lel, el fundador del Bulli ha anunciat que el proper 1 de maig tornarà a obrir al públic el Museu del Bulli, el Bulli1846. «És molt important per preservar el llegat del que va ser el restaurant, perquè d’aquí a 50 o 100 anys la gent pugui saber què era el Bulli», ha reflexionat en veu alta Adrià, que ha recordat que la Bullipedia és un altre dels molts projectes que té entre mans. «Serà la primera gran enciclopèdia sobre gastronomia, creativitat i innovació del món», ha puntualitzat el reconegut cuiner.

Ferran Adrià sempre ha volgut deixar clar que el Bulli no tornarà a ser mai més un restaurant, el restaurant que ho va revolucionar tot a finals dels 90 sinó que obre reconvertit en el primer museu del món i amb vocació «d’emocionar» i «divulgar» el seu llegat. Per això defensa que no es tracta d’un museu artístic sinó «divulgatiu».