Part de l’activitat oncològica de Girona es trasllada temporalment a Salt

L’hospital de dia oncohematològic i les consultes externes d’hematologia clínica se situaran al costat del Santa Caterina per les obres al Trueta

Les obres d'ampliació del Trueta obligaran a derivar alguns pacients

L'edifici on es traslladarà l'activitat oncològica.

L'edifici on es traslladarà l'activitat oncològica. / IAS

Laura Teixidor

Laura Teixidor

L’Institut Català d’Oncologia Girona (ICO) traslladarà dilluns de la setmana que ve part de l’activitat oncològica que actualment està a ubicada a l’hospital Josep Trueta a Salt. Concretament, els serveis que es mouran temporalment són l’Hospital de Dia Oncohematològic, les Consultes Externes d’Hematologia Clínica i una consulta de Farmàcia per a la dispensació ambulatòria de tractaments en Hematologia. Els espais se situaran al Parc Martí i Julià de Salt, més concretament a l’Edifici República mòdul S3, al costat de l’hospital Santa Caterina.

Aquest canvi d’ubicació està previst per un any aproximadament i es produeix a causa de les obres que s’estan fent en les actuals dependències i que permetran, un cop acabades, acollir el nou bloc quirúrgic de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta i l’ampliació de l’Hospital de Dia de l’ICO Girona.

A efectes pràctics, l’administració de quimioteràpia es traslladarà, excepte la que es fa per assaig clínic . Al Trueta es mantindran la majoria de consultes de Farmàcia, les Consultes Externes d’Oncologia Mèdica, els tractaments de radioteràpia i la planta d’hospitalització mèdica.

Els pacients que rebin la citació per a venir a fer-se el tractament i/o la visita mèdica a l’ICO Girona hauran de comprovar ja sigui al full de citació o al missatge telefònic (SMS), a quin centre han d’acudir.

«L’espai ens ha quedat petit»

El director clínic de l’ICO Girona, Jordi Rubió, justifica el trasllat temporal degut a les obres «necessàries» de l’Hospital de Dia. «Òbviament hi ha un increment de pacients amb càncer i tenen molts més tractaments al seu abast, això ha fet que l’espai hagi quedat petit; les obres permetran augmentar els punts de tractament i així no trobarem tantes dificultats a l’hora d’iniciar el tractament quan toca». 

Per altra banda, Rubió recorda que l’ICO també ofereix assistència a la resta d’hospitals de les comarques gironines i el volum d’activitat ha augmentat. «Les obres ens permetran poder assumir tots aquests tractaments».

Malgrat l’ampliació dels espais a l’actual Trueta, està previst que a la llarga tota l’activitat es traslladi al nou Campus de Salut «on hi haurà projecció de creixement», manifesta.

L’espai que temporalment ocuparan a Salt fins fa poc acollia la Unitat de Trastorns de Conducta Alimentària (UTCA), que es va traslladar a un altre edifici del parc després de la pandèmia per l’augment de pacients.