Mor l'excursionista atrapat per una allau a Queralbs

El van rescatar en estat de congelació i el van evacuar crític a l'hospital on no va superar les ferides

La víctima tenia 28 anys i formava part del Club d'Esports de Muntanya Cerdanyola

Un moment del rescat de Queralbs

Un moment del rescat de Queralbs / Captura de vídeo / Bombers

Eva Batlle

Eva Batlle

Ha mort l'excursionista que aquest diumenge va quedar en estat crític en va quedar colgat per la neu en ser sorprès per una allau aquest diumenge a Queralbs.

Un grup d'excursionistes va trobar el jove a la zona del camí dels Enginyers, el camí que uneix el refugi de Coma de Vaca amb Núria. En trobar-se amb el noi colgat i que no responia, van alertar el 112. Els rescatadors Bombers van poder accedir fins a la víctima, el van desenterrar, però la víctima es troba en estat de congelació, no responia a estímuls.

Fins i tot li van haver de fer iniciat les maniobres de reanimació. Finalment, un cop va poder pujar a la zona un altre helicòpter amb més efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especial) i personal del SEM el van atendre. Van extreure la víctima de la zona amb gruatge fins a l'helicòpter del SEM que es trobava al pàrquing de Queralbs. Un cop motoritzat, el van traslladar i evacuar crític a l'hospital de Bellvitge on ja el mateix diumenge, no va aconseguir superar les ferides.

La víctima mortal tenia 28 anys i formava part del Club d'Esports de Muntanya Cerdanyola. El jove anava a fer el Balandrau quan va patir el terrible accident de muntanya.

Aquest matí, des d'aquest club han fet una publicació a Facebook explicant que havia mort atrapat per una allau. Joan G. era el tresorer d'aquesta entitat. En el text l'entitat mostra el seu "sentit condol i molt escalf per a la seva família i amics més propers".

Descarten més atrapats

Els Bombers aquest diumenge també van seguir sobre el terreny més estona perquè van voler descartar altres possibles atrapats a la neu en aquest punt del Pirineu gironí. Per això van portar fins a la zona de l’allau dos binomis del Grup Caní de Recerca (GRCR) que van buscar per la zona i van descartar més víctimes, com van informar els Bombers.

Els Mossos d’Esquadra també hi van desplaçar efectius de la Unitat de Muntanya que van donar suport a les tasques de recerca.