La 3a edició dels 'Reconeixements Azahara' reivindica trajectòries de dones migrades a les comarques de Girona

L'entrega tindrà lloc el pròxim 2 de maig a la Mercè de Girona en un acte obert a tota la ciutadania

Les cinc guardonades amb els Reconeixements Azahara

Les cinc guardonades amb els Reconeixements Azahara / Martí Albesa

Redacció

Redacció

L'Associació Azahara torna a reconèixer la trajectòria de gironines d'origen migrant o filles de la immigració, amb "perspectiva intercultural que estan transformant el món i que signifiquen una autèntica inspiració tant per a dones i nenes de les comarques de Girona com per al país". El dia 2 de maig de 2024 a les 18 h a l'Auditori del Centre Cultural la Mercè a Girona, se celebrarà la tercera edició dels Reconeixements Azahara. Segons l'entitat convocant, totes elles "són dones que es caracteritzen per la seva capacitat de lideratge i compromís". L'esdeveniment, obert a tota la ciutadania, reunirà a societat civil, entitats i administracions públiques, perquè puguin reivindicar el paper de la dona migrant. Per a la selecció de les dones en aquesta tercera convocatòria, s'ha constituït novament una comissió de treball interna on s'ha decidit a qui atorgar els guardons.

Aquestes són les premiades:

Chahira Mahdi

Activista i presidenta de l'Associació de Dones pel Diàleg Intercultural del barri de Pont Major. Ha estat reconeguda per la seva capacitat de lideratge entre les dones del barri i on ha estat capaç de crear una gran xarxa de suport mutu, des del treball en xarxa i base comunitària. L'entitat que presideix destaca pel compromís cívic i el fet de portar les reivindicacions de les dones migrades a l'esfera pública.

Fatima Zohra Labyedh

Emprenedora i propietària del conegut Restaurant La Trobada de Crespià (Pla de l'Estany). Es vol reconèixer públicament el seu talent emprenedor i la vocació de transformació social a través del seu restaurant que s'ha convertit en un autèntic punt neuràlgic de convivència i d'intercanvi entre la seva comunitat.

Rosalie Belemtougri

Activista pels drets humans, fundadora de l'entitat Dones Endavant. Es vol reconèixer la seva lluita incansable pels drets de les dones tot i les dificultats i la seva capacitat de liderar iniciatives socials i fer incidència i sensibilització des de la responsabilitat comunitària.

Fouzia Bouhya El Aouad

Professora i referent entre la comunitat migrant a la Jonquera. Activista social a favor de l'educació i el trencament de prejudicis. Es vol reconèixer la seva contribució per a la igualtat d'oportunitats i per la seva tasca social propera i on l'educació juga un paper fonamental per a la transformació i apoderament de les joves empordaneses.

Paula Grande

Compositora i cantant mestissa. Es mou entre els registres del jazz, el hip-hop i la música llatina i popular. La fusió és el tret que més la caracteritza. Es vol reconèixer la seva implicació social i la capacitat de transcendir i reivindicar el feminisme interseccional i la inclusió a través de les seves lletres i vocació artística.