Mifas reconeix les Policies Locals que s'han format sobre la targeta de mobilitat reduïda

L'entitat social ha distingit els dos sergents que han impartit la formació i ha reconegut els cossos de 17 municipis

Eva Batlle

Eva Batlle

Mifas ha reconegut aquest dimarts la tasca de les policies locals que han participat en la formació operativa policial centrada en les targetes d'estacionament per a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR).

Aquesta formació té com a objectiu reforçar els coneixements dels agents locals sobre la normativa d'ús de les targetes PMR, pretén dotar-los d'eines per a la detecció més eficaç dels casos d'ús fraudulent o inadequat d'aquestes targetes.

I és que malauradament aquestes pràctiques encara ocorren i hi ha els infractors ho fan amb picaresca. N'hi ha que fotocopien les targetes d'altres persones, o en fan servir sense permís d'una persona que en té; la tenen caducada i n'hi ha fins i tot que en fan servir de persones ja mortes.

A Salt per exemple, la Policia Local va sancionar l'any passat a 60 conductors per ús fraudulent de la targeta de mobilitat reduïda.

La formació a les policies locals ha anat a càrrec del sotsinspector Francesc Xavier Bautista i del sergent Jaume Hernández Mercader. Ambdós imparteixen aquesta formació des del 2017 i l'han realitzada a diverses poblacions gironines i també algunes de fora. En total n'hi ha 12 policies locals gironines: Salt, Arbúcies, Hostalric, Caldes de Malavella, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Figueres, Olot, Begur, L’Escala, Banyoles, Palafrugell i Palamós. També han format agents a Tordera, Berga, Capellades, Navàs i Arenys de Munt.

En l'acte celebrat a la seu central de Mifas al barri de Fontajau s’ha distingit de manera especial la tasca dels dos sergents que han estat encarregats d'impartir aquesta formació. Segons l'entitat se'ls ha reconegut "la seva contribució destacada en la preparació dels seus companys i companyes per abordar amb eficàcia els reptes relacionats amb l'ús de les targetes PMR", indiquen en un comunicat. També s'han reconegut totes les policies locals que han participat en la formació. A l'acte hi havia presència de diversos caps de les policies locals i agents d'aquestes.

Des de Mifas celebren "aquesta col·laboració amb les policies locals per millorar la sensibilització i l'aplicació correcta de la normativa en aquest àmbit crucial per a les persones amb mobilitat reduïda". La jornada, a més de ser un reconeixement, ha buscat incentivar pràctiques exemplars dins del col·lectiu policial en relació amb aquesta temàtica.