DdeG, Figueres

L'Ajuntament de Figueres va aprovar en la darrera sessió plenària la cessió d'una parcel·la a la Generalitat per a la construcció del CEIP Parc de les Aigües al barri de l'Horta de l'Hospital, que des de fa quatre anys està en barracons. D'altra banda, ERC denuncia que durant aquest mandat no s'ha convocat mai el Consell Escolar Municipal i reclama que es faci en breu.

La parcel·la que s'ha cedit per a la construcció de l'edifici del centre escolar té una superfície d'11.739 metres quadrats i es destinarà al nou edifici, que permetrà resoldre la solució provisional en la qual es troben actualment els alumnes. L'alcalde de Figueres, Santi Vila, va remarcar que "aquest és un tema que tots els grups perseguien amb zel" per tal d'eliminar els barracons.El centre compta amb sis mòduls i un espai per als despatxos. Una vegada cedit el terreny a la Generalitat s'espera que continuïn els tràmits per construir el nou edifici.

Respecte a l'educació a Figueres, ERC considera que amb el nou govern (CiU, PSC, ICV) s'ha perdut una eina de participació, el Consell Escolar Municipal, que no s'ha convocat mai. Per a ERC, els consells són un element necessari d'intercanvi d'opinions, presentació de suggeriments, plantejament de problemes i de solucions entre el consistori i els diferents sectors de la comunitat educativa. Des d'ERC han insistit en diverses ocasions de la necessitat que es reuneixi amb freqüència. Per això han anat reclamant a cada sessió plenària que es convoqués aquest òrgan de participació. Davant el fet que en vuit mesos no s'hagi reunit ni una vegada van demanar al darrer ple que constés en acta una queixa formal. A banda d'això, van demanar públicament la convocatòria en un termini breu d'una reunió del Consell Escolar Municipal, "que malauradament serà la primera del mandat".