Amb 87 anys i una energia desbordant, Jerry Lewis es va fer ahir l'amo de Canes amb humor, ironia i intel·ligència. Va definir-se com un "pallasso boig", i va assegurar que Cary Grant i Burt Reynolds eren els millors humoristes que havia conegut.

Lewis va presentar, fora de competició, la pel·lícula Max Rose, en què interpreta un pianista de jazz retirat que, després de la mort de la seva dona, descobreix que el seu idíl·lic matrimoni de més de seixanta anys, no era tan perfecte com aparentava.

Amb jersei vermell i camisa groga, Lewis va entrar caminant amb certa dificultat a la sala de premsa on va rebre un calorós aplaudiment per part dels periodistes, ja entregats abans de començar la intervenció del còmic.

Lewis feia fotos amb la seva càmera als fotògrafs que el captaven a ell, interrompia els seus companys d'equip i contestava qualsevol cosa quan una pregunta no li semblava interessant o, simplement, no la sentia bé. Els aplaudiments i les rialles van interrompre en diverses ocasions una roda de premsa que precedia a l'homenatge que ahir a la nit va dedicar el festival a un dels actors còmics més importants de la història del cine.

El protagonista d'El professor guillat es va mostrar content del paper que interpreta a Max Rose, tan allunyat de qualsevol cosa que hagi fet abans. Un drama, completament diferent de la comèdia, el gènere en el que millor s'ha mogut l'actor, és el retorn de Lewis al cinema després de 18 anys en què tan sols ha fet algunes aparicions en sèries televisives.

Per a Max Rose, el realitzador Daniel Noah en un primer moment va pensar en Dustin Hoffman o en Robert de Niro, però volia algú de més edat i el paper va recaure en Lewis.