La ciutat de Catània, a l'illa de Sicília, va inaugurar divendres al vespre l'exposició Io Dalí, que es podrà visitar fins al 10 de febrer de 2019 al Museo Civico Castello Ursino. Van participar a la presentació Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, Alessandro Nicosia, president de l'entitat organitzadora, C.O.R. Creare Organizzare Realizzare, així com la regidora de cultura de Catània, Barbara Mirabella. L'alcalde de la ciutat, Salvo Pogliese, va ser present a l'acte.

La mostra, que es va poder veure a Nàpols de març a juny, està comissariada per Laura Bartolomé i Lucia Moni, del Centre d'Estudis Dalinians de la Fundació Dalí, i per Francesca Villanti, directora científica de C.O.R., i compta amb l'assessorament científic de Montse Aguer i de Rosa Maria Maurell, de la Fundació Dalí. L'exposicó presenta 16 pintures, 21 obres sobre paper, 24 documents audiovisuals, 86 fotografies, 29 revistes. Mostra com Dalí va saber crear el seu personatge però alhora indaga en la seva dimensió privada, menys coneguda, fonamental per conèixer la seva singular personalitat.

«Dalí no tan sols assoleix la genialitat -comenta Laura Bartolomé- sinó que també s'assegura que el seu geni esdevingui immortal».