Aquest dilluns, s'han donat a conèixer les nominacions de la 35a edició dels Premis Goya. Entre els films que opten a guardons, destaca «Adú» amb 14 nominacions, una història d'immigració dirigida per Salvador Calvo i produïda pel gironí Edmon Roch.

De què tracta «Adú»?

El film, en paraules del mateix Roch, explica «una història necessària» perquè, a l'hora de fer cinema, el que més interessa al productor gironí és «explicar bones històries, que commoguin i atrapin». Així, «Adú» tracta el drama actual de la immigració centrant-se en la vida d'un nen camerunès de sis anys (Moustapha Oumarou) que viatja fins a Melilla per trepitjar terra espanyol i, en conseqüència, europeu. El seu camí s'entrecreua amb una activista (Anna Castillo) que treballa en una ONG dedicada a salvar els elefants de la caça de furtius, i amb el Guàrdia Civil que vigila que ningú salti la tanca (Luis Tosar). Segons Roch, la cinta aplica una mirada «compensada»: des de persones que escapen d'unes condicions de misèria absoluta en què la seva supervivència perilla, fins a persones que marxen amb missions humanitàries, com la de salvar els animals. Unes realitats que estan a l'ordre del dia.

Una de les millors estrenes del 2020

El film va arribar a les pantalles de cinema durant el passat mes de febrer i milers d'espectadors van emplenar les sales de tot el país convertint-la en la millor estrena de l'any.

Disponible a Netflix

La cinta la va adquirir Netflix i, des de fa uns mesos, es pot visualitzar mundialment al seu catàleg.