El festival Strenes confia que les xifres registrades en la desena edició, amb uns 20.000 espectadors als concerts de Girona, «marquin la tendència» cap a la recuperació definitiva del sector. El director del certamen, Xavi Pascual, destaca que s’han registrat unes xifres similars a les d’abans de la pandèmia, tant en els concerts de pagament com en les activitats d’accés lliure, que han tornat després de dos anys sense poder-se celebrar, pel que considera que ha estat «un bon tràiler de la pel·lícula» que serà la temporada musical a Catalunya aquest estiu. 

En total, l’Strenes ha venut 17.400 entrades i ha exhaurit les places per onze dels dinou concerts de pagament. Les actuacions de Jorge Drexler, Sergio Dalma, Els Pets, Els Catarres, Delafé y las Flores Azules, Macaco, Suu, Blaumut, Sau 30, Ramon Mirabet i Brams han fet el ple, en alguns casos, «amb tres mesos d’antel·lació».

Pascual celebra la caiguda de les últimes restriccions, com ara la mascareta, durant el festival i el fet que hagin pogut recuperar els espectadors d’arreu de Catalunya, ja que l’Strenes de l’any passat va patir el confinament comarcal. De fet, aquest any només un 21% dels assistents provenien del Gironès, mentre que la resta eren de la resta de les comarques gironines i de Barcelona. 

Unes 2.200 persones han assistit als concerts amb entrada lliure, que de cara l’any vinent repetiran l’aposta fora del Barri Vell, amb activitats al parc Central o a la Marfà. 

El festival es trasllada ara a Barcelona, amb tres concerts aquest mes, però Pascual ja treballa en l’edició del 2023, en què es desplegarà un projecte educatiu vinculat al festival. Enguany ja n’han fet un tastet, amb unes xerrades del cantant Alfred Garcia en instituts que han tingut «molt bona acollida».  

El que queda a l’aire és si es tornarà a fer el concert al terrat de l’Oficina de Turisme de la rambla, ja que Pascual assegura que caldria tenir més subvencions o patrocinis privats per tirar endavant aquesta actuació inaugural i altres projectes que té en ment, com una fira per a artistes emergents.

Premi per a La Ludwig Band

Per altra banda, la secció Talent Gironí, que impulsa artistes emergents de les comarques gironines, ja té guanyador: La Ludwig Band. El grup d’Espolla competia amb Salazar, Tramma i Pol Bordas.