Rasposo tanca la gira internacional a Girona amb l'espectacle circense de 'La Dévorée'

La companyia estrena a Catalunya el muntatge basat en la figura de la dona

ACN

La companyia de circ Rasposo estrena aquest cap de setmana l'espectacle 'La Dévorée' en el que serà el fi de gira internacional de la companyia amb aquest muntatge i també posarà el punt i final a la 31a edició del Temporada Alta. 'La Dévorée' mostra la figura de la dona en el món circense i com pot sentir la vulnerabilitat o sentiment d'abandó. L'espectacle es va estrenar el 2016, aprofitant l'auge del moviment feminista i ha estat de gira internacional fins aquesta tardor, que la tancarà a Girona. Els espectadors poden veure els últims passis de 'La Dévorée' en una carpa que la companyia ha instal·lat a la Copa de Girona el dijous, divendres i dissabte a les vuit del vespre i el diumenge a les sis de la tarda.

La Copa de Girona acull aquest cap de setmana la carpa del circ Rasposo que, dins de la programació del Temporada Alta, estrenaran 'La Dévorée'. Es tracta d'un espectacle basat en la figura de la dona dins del circ, al mateix temps que la companyia explica la història de la figura mitològica Pentiselea, la líder de les Amazones que va lluitar a la guerra de Troia. En l'Odissea, Pentesilea va ser abatuda per Aquil·les, que la va ferir mortalment i després en va quedar captivat per la seva bellesa.

En aquest cas, la companyia Rasposo imagina una versió en què Pentesilea mata a Aquil·les amb l'ajuda dels gossos. Es tracta d'una dona combatent, però amb debilitats que combina el relat dramatúrgic amb la música en directe i també les acrobàcies dalt d'un trapezi o amb anelles. Arran de la seva victòria, Pentesilea la rosega la culpa i acaba suïcidant-se.

Més enllà del relat mitològic, la directora de la companyia, Marie Molliens, aprofita per endinsar-se en la figura de la dona dins del món del circ. Molliens considera que es tracta d'una figura menystinguda amb sentiment d'abandó i a vegades vulnerable.

La posada en escena combina l'univers carnal de Francis Bacon i el simbolisme de Gustav Klimt. A més, Molliens ha assegurat que per crear aquest espectacle es va inspirar en Castellucci, Angelica Liddell, Gipsy Grüss o Lars Eidinger.

Un espectacle del 2016

Molliens ha detallat que 'La Dévorée' es va estrenar el 2016, quan el moviment feminista va alçar-se a través de diverses polèmiques. Per aquest motiu la companyia ha anat presentant l'espectacle en una gira que ha passat per França, Bèlgica, Espanya i Itàlia. Ara, la carpa de Rasposo ha fet parada a la Copa de Girona, on a partir d'aquest dijous al vespre estrenarà l'espectacle a Catalunya.

Ho faran dins del marc del Temporada Alta i han programat quatre funcions de 'La Dévorée' (dijous, divendres i dissabte a les vuit del vespre i diumenge a les sis de la tarda). Seran les quatre últimes oportunitats de veure l'espectacle, ja que després de Girona la companyia tanca la gira.

Més de 30 anys fent circ

La companyia Rasposo es va crear el 1987 per Fanny i Joseph Molliens, pares de Marie Molliens. En els seus inicis, Rasposo feia espectacles de teatre al carrer, en què Marie Molliens i el seu germà també hi participaven. Poc a poc, però, es van anar concentrant en el món del circ fins a tenir la seva pròpia carpa.

Al llarg dels 35 anys d'història la companyia també acumula sis premis internacionals, dos d'ells per l'espectacle de 'La Dévorée'. Des del 2012, a més, Marie Molliens va assumir el rol de directora artística de la companyia.