El segon Ceba Negra aposta pels pòdcasts de crònica negra

La periodista Tura Soler rebrà el reconeixement del festival, que se celebrarà del 2 al 5 de març

La presentació del Ceba Negra, aquest dimecres.

La presentació del Ceba Negra, aquest dimecres. / Ajuntament de Figueres

Alba Carmona

Alba Carmona

El festival Ceba Negra de Figueres posarà l’accent en els pòdcasts de crònica negra en la segona edició, que se celebrarà del 2 al 5 de març. Amb l’objectiu de consolidar la bona acollida de la cita dedicada a la literatura i la crònica criminal, el gruix dels actes se celebraran a La Cate, que té més aforament.

Un d’aquests actes estarà totalment dedicats als pòdcasts. Serà dissabte 4, primer amb la presentació de les peces fetes pels alumnes del Ramon Muntaner i posteriorment, amb una trobada entre Malandrí Criminal i La Nit Més Fosca, dos dels programes de crònica negra més importants del moment en català. Tot seguit Elena Merino, responsable del pòdcast Elena en el país de los horrores acompanyada de Pablo Vergel impartirà la conferència València, anys 90: Alcàsser, Macastre i més, i la jornada acabarà amb el plat fort d’enguany, el YouTuber i investigador Carles Tamayo, que desgranarà els seus treballs d’investigació, amb els quals s’ha infiltrat en diferents sectes i ha desemmascarat a estafadors i delinqüents sexuals.

El festival, però, començarà el 2 de març, amb l’escriptora Marta Cañigueral parlant sobre l’autoedició de llibres i la projecció del documental Dos crímenes por semana: Períodico El Caso.

El 3, la periodista Tura Soler serà la protagonista de la jornada. Soler rebrà el reconeixement del festival, la Ceba Negra de Plata, i presentarà el nou llibre, Crims sense càstig, escrit amb el també periodista Jordi Grau, tots dos d’El Punt Avui.

Dissabte, a la Biblioteca de Figueres Yago García presentarà el llibre Qui va matar a l’Helena Jubany i el festival acabarà diumenge 5 amb una visita al cementiri de Figueres amb Tura Soler i el doctor Narcís Bardalet.