Almodóvar triomfa a Canes amb el seu western gay

Johnny Depp: “No em sento boicotejat per Hollywood, però és que no necessito per res a Hollywood”

El director manxec Pedro Almodóvar amb un dels protagonistes del film "Extraña forma de vida", Ethan Hawke

El director manxec Pedro Almodóvar amb un dels protagonistes del film "Extraña forma de vida", Ethan Hawke / GONZALO FUENTES/Reuters

Paco Vilallonga

Amb permís de Johnhy Depp, el director manxec Pedro Almodóvar ha estat el gran protagonista de la segona jornada del Festival de Canes. En una sessió única per premsa i públic, que va esgotar les invitacions en menys d’un minut, Almodóvar ha presentat el seu migmetratge “Extraña forma de vida”, un personalíssim western gay protagonitzat per Ethan Hawke i Pedro Pascal. Acompanyada d’un format força atípic a Canes, la projecció del migmetratge ha anat acompanyada d’un col·loqui amb el director i amb Ethan Hawke. Molt aplaudit i vitorejat, Almodóvar ha reivindicat el western com un gènere plenament viu i ha citat alguns dels referents que l’han guiat per crear la seva obra: el més evident, “Brokeback mountain” d’Ang Lee, i tres dirigits per dones: “The rider” de Chloe Zhao, “The power of the dog” de Jane Campion i “First cow” de Kelly Reichardt. “Per mi, la independència creativa és poder fer com a director el format que més ganes tingui de fer en un moment donat”, ha explicat. I ha afegit que volia entrar en un gènere nou sense renunciar a incorporar-hi el seu propi segell i univers creatiu.

I és que, en efecte, “Extraña forma de vida” és un western que porta tots els elements de la marca Almodóvar, des de l’obertura, amb la música de Caetano Veloso que dona títol a l’obra, passant per l’estètica colorista recurrent als seus films -el personatge de Pedro Pascal llueix una cridanera jaqueta verda-, fins a la nostàlgia i un cert to crepuscular que ha caracteritzat la seva darrera etapa com a director. Produït per Saint Laurent -en certa forma té també evidents elements d’un fashion film- el migmetratge explica el retrobament de dos antics amants -el sheriff interpretat per Ethan Hawke i el cowboy de Pedro Pascal-, que vint-i-cinc anys després s’enfronten al dilema de reprendre la relació que van deixar a mitges en el passat o mantenir les seves responsabilitats i obligacions adquirides en el present. “Extraña forma de vida” es podrà veure als cinemes de tot l’Estat a partir del proper divendres 26 de maig.

Retorn triomfal de Johnny Depp

La directora de "Jeanne du Barry" Maiwenn amb l'actor Johnny Depp

La directora de "Jeanne du Barry" Maiwenn amb l'actor Johnny Depp / GONZALO FUENTES/Reuters

Aquest dimecres s’esperava amb molta expectació la roda de premsa de “Jeanne Du Barry”, el film inaugural fora de competició de Maïwenn amb el retorn triomfal de Johnny Depp després d’anys pràcticament marginat per la indústria pels seus judicis i enfrontaments amb la seva exdona, Amber Heard. Després d’haver estat declarat innocent, Depp ha engegat una calculada operació de restitució del seu estatus de gran estrella amb la inestimable col·laboració del Festival de Canes. L’actor nord-americà ha estat preguntat en una multitudinària roda de premsa sobre la seva relació amb Hollywood. “No em sento boicotejat per Hollywood, perquè no penso en Hollywood. No necessito per res a Hollywood”, ha explicat amb contundència. El bany de masses que durant la inauguració es va donar amb el públic que el va aclamar unànimement a Canes i el contracte de 20M€ que ha signat amb la firma Dior són altres elements que corroboren la tornada a la primera línia mundial de l’actor de 59 anys.

Subscriu-te per seguir llegint