Setanta-quatre obres opten al premi Bertrana de Novel·la

El guardó es farà públic durant el mes de juny i s'entregarà el 19 de setembre

Alba Carmona

Alba Carmona

Setanta-quatre obres opten al 56è premi Prudenci Bertrana de Novel·la, una xifra similar a les setanta-vuit de l'any passat. Un cop tancat el termini de presentació d'originals per optar als premis literaris de Girona, que s'entregaran el 19 de setembre, el Bertrana és el que acumula de nou més participació.

El segueix, amb 65, el premi Miquel de Palol de Poesia, també amb una xifra semblant a l'any passat; el Carles Rahola d'assaig, amb 23 i el Ramon Muntaner de Literatura Juvenil, amb 22.

La decisió dels jurats d'aquests quatre premis es farà pública a finals de juny en un comunicat i el lliurament serà al setembre, en l'habitual cerimònia a l'Auditori de Girona.

Fins al 5 de setembre, estarà obert el termini per presentar candidatures al 23è Premi Lletra a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana.

A més, segons informa la Fundació Prudenci Bertrana, el jurat ja està treballant en la selecció de les lletres que concursaran pel 28è Premi Cerverí i de la millor traducció publicada en llengua catalana durant el 2022, que rebrà el segon premi Aurora Bertrana.