Els grans conflictes del món, vistos des de l’art, a l’Escala

La Fundació Vila Casas presenta a l’Alfolí de la Sal una exposició de Mario Pasqualotto sobre les desigualtats, el canvi climàtic o el fanatisme religiós

Una de les obres de l'exposició.

Una de les obres de l'exposició. / FVC

DdG

La Fundació Vila Casas porta un assaig visual entorn de la desigualtat, el fanatisme religiós i el canvi climàtic de l’artista Mario Pasqualotto a l’Escala. Des de dissabte i fins al 22 d’agost, Pasqualotto exposa a l’Alfolí de la Sal l’exposició Que le ciel t’entende! (Que el cel t’escolti!). 

La mostra, comissariada per  l’assessora d’art de presidència de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro, acull obres inèdites i una instal·lació realitzada i produïda per l’Ajuntament de l’Escala, una tria que mira els conflictes actuals des de la poètica de l’art pobre en la qual s’inscriu l’expressió plàstica de Mario Pasqualotto. 

Amb una dilatada trajectòria, Pasqualotto (Barcelona, 1953) ha explorat diversos materials com ara el coure, el plom, el plàstic o el paper, suports que, juntament amb la literatura, li han permès crear una obra a mig camí entre la realitat i la ficció, entre allò que l’ull percep i allò que veiem realment. 

L’èxode dels pobles

L’exposició de l’Escala és una selecció d’obres pertanyents a diferents sèries sobre paper: La naturalesa odia la línia recta, inspirada en l’escriptor portuguès Teixeira de Pascoaes; El nom de Déu és femení; Cross de Clou; i la instal·lació escultòrica que dona títol a la mostra i que evoca l’èxode dels pobles.

Aquesta serà la quarta exposició fruit del conveni de col·laboració signat el juliol de 2020 entre l’Ajuntament de l’Escala i la Fundació Vila Casas.

L'exposició s’inaugura dissabte a les 12 del migdia.