Troben nous fragments d'escultures al fòrum romà de Llívia

Acaba la primera fase de les excavacions d'aquest any, que continuaran a l'agost

Investigadors treballant al jaciment de Llívia.

Investigadors treballant al jaciment de Llívia. / Ajuntament de Llívia / J.P.V.

DdG

Els treballs d'excavació al fòrum romà de Llívia han deixat al descobert nous fragments d'escultures de marbre. Les peces trobades al jaciment de Iulia Libica permetran «completar el conjunt escultòric del fòrum i confirmar l'època de la col·lecció que actualment es troba custodiada al Museu de Llívia», segons ha explicat el director del programa, Josep Guitart.

«Són peces que complementen les localitzades en campanyes anteriors i que ens permeten deduir com estava poblat d'imatges el fòrum. Es tracta d'escultures de la família imperial de l'emperador romà August i que s'emmarca en l'època de la dinastia Júlio-Clàudia», explica el responsable dels treballs, que estan liderats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

La campanya anual d'excavacions va començar a l'abril i, un cop completada la primera fase aquesta setmana, continuaran a l'agost, setembre i octubre, dedicats en la part central del recinte, ara que la zona ha estat alliberada dels serveis d'aigua, gas i electricitat que havien impedit, fins ara, els treballs d'excavació.

Els treballs d'excavació al fòrum romà de Iulia Libica estan liderats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC). En el projecte hi col·laboren la Diputació de Girona i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat-Servei d'Arqueologia. Els treballs d'excavació són dirigits pels arqueòlegs Cèsar Carreras, Òscar Trullàs i Jordi Guàrdia. Hi participa, també, l'empresa Arqueòlegs.cat.