Indira Ferrer Morató torna a Amèrica amb una gira amb l’Orfeó Català de Mèxic

La soprano empordanesa interpretarà un repertori basat en la cançó lírica catalana i mexicana i l’havanera

Indira Ferrer Morató.

Indira Ferrer Morató. / Ricard Alonso.

Alba Carmona

Alba Carmona

La soprano empordanesa Indira Ferrer Morató acaba d’emprendre la seva tercera gira de concerts per Mèxic, una gira concebuda com «una celebració de la història d’agermanament entre la cultura catalana i la mexicana». «La gira vol ser un pont entre cultures, que s’abracin per fer un intercanvi musical i social», explica la intèrpret palafrugellenca, que en aquesta ocasió actuarà acompanyada per l’Orfeó Català de Mèxic.

La trentena de cantaires de l’Orfeó estaran dirigits pel director Paúl Aguilar i comptaran amb l’acompanyament del pianista Martin de la Rosa per interpretar composicions de Josep Bastons, Antoni Mas, Ricard Viladesau i textos de Jacint Verdaguer, Carles Casanovas i la mateixa Indira Ferrer Morató.

Els concerts, amb un repertori basat en la cançó lírica catalana i mexicana a més d’havaneres, s’allargaran fins al pròxim 26 de juny i tindran lloc en diversos espais de la capital mexicana, com la seu de l’Orfeó Català, el Museu Nacional del Virregnat o el Conservatori Nacional de Música, on Ferrer Morató impartirà una conferència musicada sobre el passat, el present i el futur de l’havanera.

Els cantaires de l'Orfeó Català de Mèxic.

Els cantaires de l'Orfeó Català de Mèxic. / DdG

La cantant de Palafrugell també participarà en la commemoració de la revetlla de Sant Joan organitzada per la seu de la Generalitat a Centreamèrica i en una trobada amb els infants d’un orfenat d’Aldeas Infantiles SOS en México.

I és que, aprofitant aquesta estada a Llatinoamèrica, la palafrugellenca participarà en el lliurament de dos reconeixements de 100 Ciutats per la Pau, la fundació de la qual és la directora internacional.

Per una banda, el premi Pax Urbis als promotors de l’entitat social per commemorar el seu cinquantè aniversari, i per l’altra, un reconeixement a la trajectòria de l’Orfeò Català de Mèxic, per la seva acollida als exiliats catalans i la feina de transmissió de la cultura catalana durant més d’un segle. És una entitat «que ha aconseguit que tothom hi tingués cabuda des de la seva fundació el 1906», assegura Indira Ferrer Morató.

Subscriu-te per seguir llegint