L'Ítaca obre la temporada de festivals reunint 3.000 persones a l'Estartit

Alizzz, Iseo & Dodosound i Els Catarres encapçalen el cartell de la primera nit que seguirà aquest dissabte

Alba Carmona

Alba Carmona

L’Ítaca va donar divendres el tret de sortida a la intensa temporada de festivals d’estiu reunint unes 3.000 persones a la platja de l’Estartit en la primera jornada de la seva cita més multitudinària. Després de celebrar en les darreres setmanes propostes de petit i mitjà format a les places empordaneses, el certamen viu aquest cap de setmana la seva proposta més massiva: l’Ítaca Sant Joan. 

La primera jornada del certamen tenia com a cap de cartell el productor i músic de Castelldefels Alizzz. Si en una entrevista a Diari de Girona fa uns dies prometia sorpreses, no va decebre, ja que va protagonitzar un dels moments més àlgids de la revetlla amb la interpretació de L’estaca de Lluís Llach fent una crida a l’antifeixisme. 

Els aires jamaicans de Boom Boom Fighters & Cookah P van obrir la nit, donant pas a l'encesa d’una foguera gegant a la platja, al costat del recinte del festival, on també hi va haver un correfoc i un espectacle pirotècnic.

Els concerts van continuar amb Els Catarres, que van precedir les actuacions d’Alizzz i Iseo & Dodosound. Per últim, el duet Serial Killerz van tancar la nit repetint presència a l’Ítaca, on ja van actuar l’any passat. 

Dissabte de música indie

Aquest dissabte a la nit, amb més del 80 % de l'aforament completat, la platja de l'Estartit acollirà propostes indie. El principal cap de cartell del festival Ítaca d'enguany és Vetusta Morla, la banda madrilenya de pop-rock activa des de fa 25 anys i amb una discografia carregada d'himnes. El grup va fer història esdevenint la primera banda espanyola capaç de congregar 38.000 persones en un concert propi: durant la seva anterior gira, a La Caja Mágica de Madrid.

La programació de l'Ítaca aquest dissabte també inclou l'actuació de La Maravillosa Orquesta del Alcohol (La M.O.D.A.), Triquell i els gironins CARMEN113, que després del seu darrer treball Hipnòtica arriben a l'Ítaca havent exhaurit entrades el cap de setmana passat a Madrid i amb un senzill acabat d'estrenar: Bailar llorando. I no és l'única proposta amb denominació d'origen de comarques gironines de la nit: l'empordanesa Ryna DJ amanirà la vetllada amb una de les seves eclèctiques i ballables sessions.

La nit d'aquest dissabte també inclourà l'estrena d'un espectacle tridimensional amb un total de 200 drons a càrrec de Flock Drone Art, que ha duplicat el nombre d'aeronaus i presentarà Eco 200, una al·legoria lluminosa de la natura i un clam per conscienciar sobre el respecte al medi ambient.