Vetusta Morla, concert d’alt voltatge a l’Estartit

El festival Ítaca va celebrar dissabte la seva nit indie

L'actuació de Vetusta Morla a l'Estartit.

L'actuació de Vetusta Morla a l'Estartit. / Festival Ítaca

Laura Fanals

Laura Fanals

Després de la seva multitudinària estrena divendres amb Alizzz i els Catarres, el festival Ítaca de l’Estartit no va abaixar el llistó dissabte, quan va celebrar la nit dedicada a la música indie. Amb un 80% de les entrades venudes (5.000 persones), pel seu escenari van desfilar els gironins Carmen 113, l’eufòric Triquell, La Maravillosa Orquesta del Alcohol (La M.O.D.A.) i els caps de cartell, Vetusta Morla, que van oferir un espectacle enèrgic i contundent en el qual no van faltar els seus grans èxits, com Maldita Dulzura, Copenhague o Los Días Raros. La nit va acabar amb la música de la Dj empordanesa Ryna. Un menú d’allò més complet que també va incloure un espectacle de drons a càrrec de Flock Drone Art, i que va mobilitzar unes 200 aeronaus per transmetre un missatge de conscienciació sobre el medi ambient. 

Carmen 113 van ser els primers en pujar a l’escenari, encara sota un sol de justícia però congregant un bon grapat de seguidors fidels. Els gironins van arribar a l’Ítaca en un bon moment de forma, després d’haver tocat ara fa una setmana a Madrid i amb l’objectiu de presentar els seus darrers senzills, Bailar Llorando, Lánzame hacia a tiA.M.A.R.T.E. 

El segon en pujar a l’escenari va ser el finalista de la primera edició d’Eufòria (TV3), Triquell, que està presentant el seu primer disc, en el qual destaquen temes com CBD i espardenyes i Jugular, sense dubte els més aplaudits. Triquell va comptar amb bona part dels companys d’Eufòria donant-li suport des del públic. 

La M.O.D.A. va obrir la recta final de la nit amb la presentació del seu aplaudit Nuevo Cancionero Burgalés, però sense dubte l’apoteosi va arribar amb Vetusta Morla, que va oferir un espectacle d’alt voltatge i potent acompanyament audiovisual. El públic es va quedar afònic cantant els seus grans èxits, demostrant així per què els madrilenys s’han consolidat com una banda imprescindible del pop-rock espanyol durant els últims 25 anys.

Subscriu-te per seguir llegint