Temporada Alta estrenarà una jornada sencera d'espectacles familiars a Girona

La PetiTA se celebrarà l'1 d'octubre al Palau de Fires, amb El Pot Petit com a cap de cartell i coorganitzador

També hi actuaran la Black Music Big Band, Brodas Bros, Vaivén Circo, Campi Qui Pugui, Xirriquiteula, Les Estampades o Marc Serrats

El Pot Petit, en una imatge promocional.

El Pot Petit, en una imatge promocional. / Toni Vilches

Alba Carmona

Alba Carmona

Temporada Alta oferirà tota una jornada dedicada als espectacles familiars al Palau de Fires de Girona. La PetiTA, prevista pel diumenge 1 d'octubre, és una cita impulsada en col·laboració amb El Pot Petit, que s'ha encarregat de la direcció escènica i encapçala el cartell, al costat de grups i companyies com la Black Music Big Band, Brodas Bros, Vaivén Circo, Campi Qui Pugui, Xirriquiteula, Les Estampades o Marc Serrats.

Aprofitant la infraestructura que el festival muntarà al Palau de Fires pel concert d'Antònia Font el dia abans, s'ha previst tota una jornada d'activitats d'11 del matí a 7 del vespre, amb espectacles i activitats de tota mena i un aforament màxim de 3.500 persones. Música, dansa, circ, instal·lacions participatives o espectacles itinerants són algunes de les propostes del cartell, que inclou tant artistes locals com internacionals.

Helena Bagué, de El Pot Petit, destaca que la formació gironina sempre ha tingut molt bona relació amb el festival, on ha estrenat diversos dels seus espectacles. «Fa anys que tenim ganes que els grups dedicats als espectacles familiars s'impliquin a l'hora de programar i finalment, ha arribat el moment», diu Bagué, que assenyala que el cartell està obert a «tots els públics», des d'un espai per a nadons a espectacles per a infants de diverses edats. 

Per la seva banda, el director del festival, Salvador Sunyer, apunta que és la prova d'un format nou pel festival, aprofitant la recuperació de Fira de Girona com a escenari per a espectacles de gran format i que no descarta que La PetiTA hagi arribat per quedar-se, si la resposta del públic és bona. 

El Pot Petit oferirà un concert, per primera vegada, en col·laboració amb la Black Music Big Band, per fer sonar les seves cançons més conegudes amb una nova sonoritat. Per completar la programació musical, Brodas Bros presentaran Hipstory, un repàs sobre la història del hip-hop, i Marc Serrats punxarà en el marc del seu xou Xerramequ Tiquis Miquis.

El circ i les acrobàcies també tindran el seu espai a La PetiTA de la mà de Les Estampades, una companyia que fusiona dansa aèria, teatre i circ; Vaivén Circo, que presentarà Esencial, una proposta inspirada en la joguina Arc de Sant Martí de la pedagogia Waldorf o la companyia de circ irlandesa Hands Down Circus que, amb Tape That!, oferirà un espectacle de duet acrobàtic.

Finalment, el públic assistent també podrà gaudir d'espectacles itinerants com Rats! de Campi qui pugui o Girafes de Xirriquiteula Teatre, a més d'instal·lacions participatives organitzades per Tombs creatius o El pájaro jocs, entre altres activitats i sorpreses.

El preu de l'entrada són 25 euros, però també hi ha un forfet familiar per 80, amb dues entrades d'adult i dues d'infant.