La Setmana dels Bertana reunirà els guanyadors dels primers premis de novel·la

Se celebrarà del 14 al 22 de setembre, amb l'entrega dels guardons literaris de Girona com a acte central

Un dels actes de la primera edició.

Un dels actes de la primera edició. / MARC MARTI FONT

Alba Carmona

Alba Carmona

Una trobada entre els primers guanyadors del premi Prudenci Bertrana de novel·la serà un dels actes més destacats de la segona edició de la Setmana dels Bertrana, durant la qual s'entregaran els Premis Literaris de Girona.

La Setmana dels Bertrana impulsada per la Fundació Prudenci Bertrana se celebrarà del 14 al 22 de setembre i començarà amb la conferència Prudenci Bertrana, artista impenitent a càrrec de l'escriptor Ramon Solsona.

Continuarà amb dos dels actes més destacats del setembre cultural a Girona: la Nit de Poetes (15 de setembre) que organitzen els Amics de la Unesco i la Nit dels Bertrana a l'Auditori (19 de setembre). Jordi Solé rebrà el 56è Premi Prudenci Bertrana, Jordi Solà el Miquel de Palol, Josep Muñoz el Carles Rahola i Sònia Guillén el Ramon Muntaner. Durant l'acte, presentat per Berta Giraut amb Elvira Prado-Fabregat i Carles Viarnés, també es faran públics el premi Aurora Betrana, el Lletra i el Cerverí. La vetllada inclourà l'acte literari i el tradicional sopar i les entrades per assistir-hi ja es poden reservar. En acabar hi haurà venda de llibres i signatures.

L'endemà al matí, els autors premiats signaran les obres guanyadores a les llibreries de la ciutat i el 21 hi ha prevista una taula rodona amb els primers guanyadors del Bertrana: Oriol Pi de Cabanyes (1972), Biel Mesquida (1973) i Carme Riera (1980). Conversaran amb el llibreter Guillem Terribas.

La setmana es tancarà a Barcelona, amb la commemoració del mig segle de L'adolescent de sal de Mesquida.