De la Diverbeach a Diverland

El festival que organitzen l’Orquestra Di-Versiones i U98 al càmping Internacional de Calonge, amb una mirada nostàlgica als anys 80, torna el cap de setmana que ve amb entrades gairebé exhaurides  

Big Mouthers, que repeteix aquest any, en plena actuació en l’edició de Diverland 2022.

Big Mouthers, que repeteix aquest any, en plena actuació en l’edició de Diverland 2022. / MARC MARTI FONT

Jordi Roura

Jordi Roura

Encara no un mes després d’haver posat més de 20.000 persones a la platja de Sant Antoni, l’Orquestra Di-Versiones ja té a punt una nova gresca: torna Diverland, o com ells mateixos diuen, «ciudad de diversiones», el proper cap de setmana, al càmping Internacional de Calonge. Serà la quarta edició d’un festival coorganitzat amb la productora U98 que té com a objectiu fer una mirada nostàlgica als anys 80, els de joventut i adolescència dels membres de la banda i molts dels seus seguidors. Diverland obrirà portes divendres al vespre i fins diumenge a la tarda oferirà música, tallers, activitats infantils, jocs i, asseguren els promotors, molta diversió. Les entrades, n’hi ha de dues modalitats, passis d’un dia, o abonament amb allotjament al càmping per a tots tres, estan pràcticament exhaurides.

«Les expectatives de públic estan cobertes, gairebé no ens queden entrades», detalla Jordi Puig, de la productora i segell discogràfic U98, que organitza el festival al costat dels Di-Versiones i el càmping Sènia Internacional. De fet, l’orígen de Diverland és en una estada de Puig en un càmping, quan de cop, «rentant els plats», va pensar que seria d’impacte muntar-hi un xou com el que ja fa quatre anys que organitzen a Calonge. «L’objectiu és que la gent desconnecti, que entre tots creem una sola comunitat amb gent d’edats molt diferents, perquè hi ha famílies amb nens i nenes i gent més gran», afegeix. Una de les novetats d’aquest any és el Guateque Fluor Party que es farà dissabte a la nit, a Cala Gogó, després del concert de l’Orquestra Di-Versiones (20h). «Serà una festa dels anys 80, amb colors cridaners, serà molt xulo», diu un dels responsables de Diverland.

Totes les edicions han omplert i aquesta també apunta a sold out. Els organitzadors esperen seguir consolidant el festival i que es vagin succeint les edicions. Més enllà de la música un altre dels atractius d’aquest any serà la presència d’una reproducció del mític Delorean de Regreso al futuro, o l’actuació d’un grup de ball que recrearà les batalles de «A todo break» del programa Tocata de TVE. A més hi haurà un taller de ball per recrear John Travolta i Uma Thurman a Pulp Fiction, tallers de circ i braçalets, i la presència d’un trenet que recorrerà tota la instal·lació.

Diverland arrencarà divendres amb l’actuació de Litus 3 (20h), la lectura del pregó i el Frikibingo (22h). L’endemà el plat fort és Di-Versiones (20h), però abans hauran actuat, entre d’altres, Big Mouthers, Joan Colomo i la Radiofórmula i la txaranga Bufatramuntana. Per diumenge quedarà el concert de Pelukass (12h) com a preàmbul de la Diver-paella que tancarà la celebració. «És un cap de setmana per oblidar els maldecaps i passar-ho bé», tanca Jordi Puig.

Subscriu-te per seguir llegint