Cesk Freixas, Caïm Riba i Gessamí Boada actuaran al Foment

La programació trimestral arriba amb una trentena de propostes entre les que hi ha concerts, monòlegs i tallers, d'entre moltes altres

Imatge d’arxiu d’un concert de Cesk Freixas al Parc Migdia, Girona.

Imatge d’arxiu d’un concert de Cesk Freixas al Parc Migdia, Girona. / Aniol Resclosa

Carla Ventura

El Foment de Girona engega la programació per als mesos d’octubre a desembre amb propostes de diferents àmbits i disciplines, com actuacions musicals, monòlegs, cafès literaris, presentacions, cursos, tallers i tastos gastronòmics, entre d’altres.

Un dels principals projectes que es duran a terme serà el cicle de concerts, que tenen com a objectiu «potenciar i viure la cultura catalana». En aquest, participaran artistes d’estils variats, que pretenen no ser dirigits a un públic en particular, la primera actuació es va dur a terme el darrer 30 de setembre, amb Coi els Montgrons. El 14 d’octubre al migdia està programada l’actuació de Projecte Mau i el 21 serà el torn de Cesk Freixas; les actuacions de novembre les encetarà Marta Shanti, qui serà prosseguida per Gessamí Boada. Per cloure aquest cicle, el 16 de desembre Caïm Riba arribarà a El Foment presentant el seu disc El Racó dels Pensaments.

A més, El Foment vol «potenciar l’augment en el nombre d’humoristes que plantegen espectacles en català» oferint monòlegs. Durant el mes de novembre, el públic podrà gaudir l’espectacle de Maria Juan Donat, actriu, humorista i presentadora de televisió i ràdio valenciana, i de Josep Maria Reventós, qui presentarà Això no és Interestelar, una creació pròpia. En la mateixa línia, una de les novetats d’aquesta temporada és el primer concurs de monòlegs en català anomenat No és conya! Els participants s’hauran d’inscriure prèviament, i actuaran davant del públic de la Fonda d’El Foment els dijous 19 d’octubre i 16 de novembre. La gran final del concurs es durà a terme el 14 de desembre.

La segona de les novetats és Minúcies lingüístiques, unes trobades socials «per analitzar les minúcies més controvertides i penals de la nostra llengua, amb l’objectiu de polir la nostra manera d’expressar-nos». Es tractarà de tres sessions d’una hora i trenta minuts cadascuna, on es reflexionarà sobre l’ús del català, acompanyats d’un filòleg.