Verdi, Puccini i Malcom X, a les òperes del MET i al Truffaut

La sala retransmetrà en directe la temporada operística completa del coliseu de Nova York

Comença aquest dissabte amb una versió de la pel·lícula «Pena de mort»

Una escena de «Dead man walking», que obre la temporada dissabte.

Una escena de «Dead man walking», que obre la temporada dissabte. / MET

Alba Carmona

Alba Carmona

Verdi i Puccini, però també Malcom X, seran alguns dels protagonistes de la nova temporada d’òpera de la Metropolitan Opera House de Nova York, que tornarà a Girona amb les retransmissions en directe al cinema Truffaut. Després de retransmetre cinc òperes de març a juny, la renovació del conveni amb el MET i Yelmo cines, que té els drets d’ehibició en exclusiva al mercat espanyol, permetrà que la sala gironina pugui oferir els nou títols que componen la temporada completa 2023-204. Ho farà en rigorós directe i en alta definició els dissabtes al vespre des del coliseu novaiorquès, des d’on es retransmeten de forma simultània en cinemes de més de cinquanta països. 

La temporada arrenca dissabte amb la versió operística de la pel·lícula Pena de mort que dirigeix Ivo van Hove, un dels grans directors teatrals contemporanis, amb la soprano Joyce DiDonato en el paper que interpretava Susan Sarandon al cinema. 

Com és habitual en la línia de programació del MET, la temporada combinarà repertori clàssic i òperes contemporànies. Així, Giuseppe Verdi i Giacomo Puccini tindran un protagonisme molt marcat perquè faran doblet amb algunes de les seves obres més conegudes: per una banda, Nabuco (6 de gener) i La forza del destino (9 de març), amb la soprano Lise Davidsen, i La rondine (20 d’abril) i Madama Butterfly (11 de maig) per l’altra.

El repertori clàssic es completarà amb Carmen de Georges Bizet (27 de gener), amb el tenor Piotr Beczala en el rol de Don José, i amb Romeu i Julieta (23 de març de Charles Gounod.

Pel que fa al repertori contemporani, a més de Pena de mort s’oferiran X: the life and times of Malcolm X (18 de novembre), d’Anthony Davis i Florencia en el Amazonas (9 de desembre), de Daniel Catán, la primera òpera cantada en castellà que programa el MET en un segle.  És una obra inspirada en el realisme màgic de Gabriel García Márquez i protagonitzada per una soprano brasilera que torna al seu país per actuar a la famosa òpera de Manaos, en ple Amazones.

Les entrades per totes les sessions seran numerades i es podran comprar de forma anticipada al web del Cinema Truffaut a partir d'aquest dimecres a les 12.