Les Flos Mariae carreguen contra la sèrie «La Mesías»

Les integrants de la banda gironina de pop cristià asseguren que la ficció de Los Javis «falta a l’honor» de la família: «No tenim cap trauma»

Los Javis roden entre turistes i curiosos a les escales de la catedral

El rodatge de la sèrie, als peus de la catedral de Girona, el setembre del 2022.

El rodatge de la sèrie, als peus de la catedral de Girona, el setembre del 2022. / MARC MARTI FONT

Marisa de Dios

Tot i que Los Javis i els protagonistes de La Mesías, la nova sèrie de Movistar Plus+, fa un temps que desmenteixen que la ficció tingui res a veure amb el grup de pop cristià gironí Flos Mariae, algunes de les components de la banda no hi estan gaire de acord. Si fa uns mesos van amenaçar d’emprendre accions legals contra la sèrie, ara han llançat diversos comunicats carregant contra la producció, protagonitzada per una família que munta una girl band catòlica anomenada Stella Maris que canta a la Verge i rodada, en part, a Girona.

La primera a reaccionar ha estat María Bellido Durán, una de les germanes que participava al ja extint grup Flos Mariae, que es va fer viral el 2012 amb la cançó Amén. «M’horroritza i ofèn greument saber que hi ha persones que estan creient que una sèrie fictícia sobre el terror psicològic i el maltractament a menors està representant la meva biografia o la de la meva família, perquè us asseguro que no és així i falta al meu honor i el de els meus estimats pares i germans, que no tenim res a veure amb els personatges pertorbats d’aquesta sèrie i la repugnant trama que s’han inventat», va dir a Twitter.

A les crítiques s’hi han sumat tres germanes més, Montserrat, Patricia i Flor, que actualment conformen el grup cristià Mariah’s Pop. El trio es desmarca de l’experiència que viuen els personatges de la sèrie, les fictícies germanes Puig-Baró. «No hem patit mai cap tipus de maltractament, i sempre hem tingut el nivell d’estudis i coneixements propis de cada edat», recalquen. «Hem tingut una infància tan feliç que molts ens han envejat al llarg de la nostra vida. Els nostres pares sempre ens han estimat moltíssim i ens han donat suport en tots els nostres projectes», reiteren.

«Senzillament hem estat educades d’una manera més evolucionada i avançada que el sistema habitual a Espanya i per això agraden les nostres cançons i el nostre carisma, perquè som genuïnes i amb metes pròpies que duem a terme sense cap mena de problema gràcies a la feliç infància que hem viscut i que molts han envejat i envejarien. No tenim cap trauma, som persones sanes i equilibrades», exposen al text.

«Sempre hem estat catòliques practicants, encara que mai no hem pertangut a cap grup ni moviment de l’Església». I insisteixen en la seva tasca a través de la música: «Som unes dones emprenedores i felices amb la nostra pròpia vida, que evangelitzem i ajudem els altres amb les nostres cançons».