Mosca Borda del Col·legi de Periodistes pel cap de premsa de Guanyem Girona

Alda Rodríguez i Alter Sinèrgies reben la Mosca Grossa en una acte en el qual Edmon Roch i Jaume Subirós recullen la Mosca de Sant Narcís

Els premiats amb les Mosques de la Informació 2023

Els premiats amb les Mosques de la Informació 2023 / Aniol Resclosa

Redacció

La Mosca Borda del Col·legi de Periodistes de Girona ha recaigut enguany, per votació popular, en el cap de premsa de Guanyem Girona. Martí Nadal, que va superar amb un percentatge del 38% només per un vot de diferència a Clipper’s Live, va assistir aquest dijous al vespre a l’entrega de les Mosques de la Informació, celebrat a l’Auditori Josep Irla de Girona. 

Els periodistes gironins han atorgat aquest «reconeixement» a Nadal pels «seus intents de controlar la informació». Els altres nominats eren el Departament de premsa del TSJC i Joan Martí Bonmatí, quan era alcalde de Santa Coloma de Farners. Enguany s’han comptabilitzat un total de 103 vots. 

A l’altra banda, Alda Rodríguez i l’equip de l’empresa Alter Sinergies, responsables de festivals com l’(a)phònica o el Càntut, entre altres, sí van recollir la Mosca Grossa que reconeix a les persones o entitats que faciliten més la tasca dels periodistes. Rodríguez es va imposar amb un 36% dels vots a Jaume Figueras, cap de comunicació de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni; Martí Pueyo, cap de premsa de l’Uni Girona i Montse Codina, cap de premsa del Consell Comarcal de la Selva.

A la cerimònia celebrada ahir també van ser distingits amb la Mosca de Sant Narcís el productor de cinema Edmon Roch i l’ànima del Motel Empordà Jaume Subirós. Els periodistes gironins també han reconegut enguany la trajectòria de la revista cassanenca Llumiguia i del seu director, Joan Carles Codolà, que va recollir durant la cerimònia la Mosca del Col·legi.

Durant l’acte d'aquest dijous, també es van recordar els periodistes gironins que han mort en l’últim any: Josep Maria Bartomeu Josephus, antic reporter de Diari de Girona, que ens va deixar el juliol passat, Josep Maria Isern, Lluís Coll Alabert i Maui Lleal.