Una aquarel·la inèdita que Dalí va pintar el 1951 surt a subhasta a un preu de sortida de 100.000 euros

La va regalar a la filla de l'empresari Albert Puig, per la festa de 18 anys

L'aquarel·la que Dalí va pintar l'any 1951

L'aquarel·la que Dalí va pintar l'any 1951 / Subarna

ACN

La casa Subarna treu a subhasta una aquarel·la inèdita que Dalí va pintar l'any 1951 a un preu de sortida de 100.000 euros. El pintor li va regalar la peça amb la 'Reina de Papallones' com a protagonista a Margarida Puig Gabarró, filla del conegut empresari i mecenes Albert Puig amb qui mantenia una estreta relació per la seva festa de 18 anys. El regal va agradar tant a la família que el decorador encarregat de la festa va encarregar que es reproduís en una tela de grans dimensions, que es va instal·lar al jardí com a mural i que va desaparèixer durant la celebració.

El robatori es va amagar però l'any 1974 un nord-anericà Hugh Johnston la va adquirir per al seu hotel a un misteriós marxant. Segons Subarna, mai s'ha descobert la identitat de qui la va vendre.

L'obra s'emmarca en un període en el qual l'artista va introduir la papallona com a epicentre simbòlic i representatiu. Entre el 1950 i el 1957, Dalí fou l’encarregat de realitzar la cartelleria dels Congressos Internacionals de la Seda. Per fer-ho, l'artista es va remetre a l'origen natural d'aquest material, amb el cuc, la papallona i el capoll amb fil enrotllat.

D'altra banda, cal tenir en compte que Puig era propietari d'una important sederia i des de la casa de subhastes consideren que aquesta relació és "inseparable" de l'obra amb la qual va obsequiar la seva filla.